RIVERA OFEREIX L’ABSTENCIÓ SI NO S’INDULTA ELS PRESOS I AMB UN NOU 155

Cop d’efecte dels partits de l’oposició. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ofereix al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, facilitar el govern amb la seva abstenció a canvi que el PSOE es comprometi a no indultar els presos polítics si hi ha condemna, “planificar” l’article 155 a Catalunya per activar-lo si el Govern no “acata” la sentència del Procés i trencar el pacte de govern de Navarra amb Geroa Bai. “Si el senyor Torra desacata la sentència i torna a la desobediència, Espanya ha de tenir preparada la resposta”, ha assegurat Rivera. “Davant la incapacitat de Sánchez, tenim l’obligació de posar sobre la taula una solució d’estat”, ha resumit.

Fonts del PP han respost a Rivera alertant que Sánchez s’ha negat a totes les seves propostes d’acostament, tant pel que fa un acord de govern a Navarra com per l’acord en política fiscal i una actuació conjunta i consensuada a Catalunya. Han afirmat, per tant, que “és Pedro Sánchez qui ha de contestar a Albert Rivera, ja que per ara ha refusat totes aquestes propostes del PP”. Tanmateix, asseguren que “Casado està disposat, com sempre ha fet, a reunir-se tant amb Albert Rivera com amb Pedro Sánchez”.

Rivera es reunirà amb el líder del PP, Pablo Casado, aquesta tarda al Congrés de Diputats per oferir “una solució d’estat” al bloqueig polític i evitar la repetició d’eleccions el 10 de novembre, segons ha subratllat Rivera. “Ens movem. Som generosos. I ara és Sánchez qui ens ha de dir si substitueix la supèrbia per la generositat i l’egoisme pel sentit d’estat”, ha dit el número u de Cs. A canvi de la seva abstenció, el partit taronja també reclama un pacte econòmic que impliqui no apujar impostos.

El líder de Ciutadans ha trucat aquest matí a Pablo Casado per traslladar-li la proposta, però el líder del PP encara està estudiant la resposta que donarà aquesta tarda a Rivera. “Li he dit a Casado que l’oposició ha d’estar a l’altura”, ha destacat el president de Cs.

El PSOE porta mesos demanant l’abstenció de l’oposició, però l’oferta de Rivera arriba a l’últim minut, en plena ronda de contactes de Felip VI amb els partits polítics per veure si Sánchez té prou suports per ser investit com a president. Els líders de Ciutadans, el PP i Unides Podem aniran aquest dimarts al Palau de la Zarzuela. Ara per ara, és una incògnita el resultat de les consultes.

Informa:ARA.CAT (16-

411 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: