ROBLES AMENAÇA TORRA I POT DESPLEGAR L’EXÈRCIT PER TOT L’ESTAT

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha censurat l’actitut del president de la Generalitat, Quim Torra, per negar-se a signar el comunicat conjunt de les comunitats autònomes per fer front a la lluita del coronavirus i ha advertit que “si algun responsable polític fa un plantejament polític de la situació, no mereix ser considerat responsable polític”. “No concebo el posicionament de Quim Torra. De mantenir-se així, hauria de quedar al marge de la vida pública”, ha deixat anar.

Ho ha fet a la compareixença de la cúpula ministerial en la qual ha assegurat que a partir de demà ja es podrà veure la Unitat Militar d’Emergències (UME) a més ciutats espanyoles.

El comandament per fer front al coronavirus compost per la ministra de Defensa, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el ministre de Sanitat, Salvador Illa i el ministre de Transports i Mobilitat, Javier Ábalos, ha destacat que la sanitat privada passarà a disposició de la pública per fer front a la “crisi sanitària del coronavirus”.

Ha explicat que posa a les ordres dels consellers de salut totes les instal·lacions de sanitat privada per fer front al coronavirus i que que en podran disposar “com millor considerin”. Ha avançat, també, que poden habilitar locals públics o privats que tinguin les condicions necessàries per a ús sanitari, ja sigui per a consulta o per a hospitalització.

Així mateix, es dóna un termini de 48 hores per a les persones i empreses que disposin de productes de protecció i diagnòstic com màscares, bates d’un sol ús, guants o kits de diagnòstic, per posar-ho en coneixement de l’Ministeri de Sanitat, a l’igual que les empreses que tinguin capacitat de producció d’aquests productes.

Robles ha assegurat que a partir de demà es desplegaran més unitats militars a altres ciutats del territori i que si es fa és només per evitar la propagació del virus ja que aquest “no coneix fronteres”.
Informa:ELNACIONAL.CAT

223 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: