ROGER ESPAÑOL I CUEVILLAS CARREGUEN CONTRA ERC

Clatellot de Roger Español a ERC en relació a unes declaracions dels republicans, que aquest dilluns van dir que no posarien “línies vermelles” a la investidura de Pedro Sánchez després de les eleccions espanyoles.

“No ens entenen perquè no escolten. Si no tenen valor de posar línies vermelles, no ens representen”, ha escrit a Twitter aquest ciutadà, que va perdre la visió d’un ull per una pilota de goma de la policia espanyola l’1-O i que ara concorre al 28-A amb Front Republicà. En aquest sentit, ha retret a la formació que “altre cop l’interès polític passa per sobre de l’interès del poble”.

Ahir, el cap de la brigada provincial d’informació de Barcelona va acusar Español (que s’ha querellat contra els antiavalots) d’haver comès cinc agressions a policies durant les càrregues a l’institut Ramon Llull de Barcelona, on va ser ferit. Segons ell, hi ha un informe que ho acredita i que va ser lliurat al jutjat d’instrucció número 7 que investiga les càrregues de l’1-O a la capital catalana.

La defensa d’Español, acusat d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, va desmentir-ho i va alertar que quan va declarar al febrer davant el jutge instructor no li van preguntar per cap agressió directe als policies. En cap cas constava tampoc que deixés ferit cap agent. De fet, ell mateix ha reconegut el llançament d’una tanca però no per a ferir ningú, sinó per a evitar que els agents continuessin avançant i pegant als ciutadans.

Cuevillas contra Ridao

Un document emès per la Mesa del Parlament al·lega davant el Tribunal Constitucional (TC) que el rebuig “formal” de la cambra catalana de la suspensió dels diputats processats per l’1-O va ser “en termes jurídics” una “declaració de voluntat política”. Així ho estableixen les al·legacions signades pel lletrat major del Parlament, Joan Ridao, qui va ser secretari general d’ERC i també diputat al Congreso i al Parlament, al recurs d’empara que va presentar Carles Puigdemont en contra l’acord de la Mesa que li nega la delegació de vot. En l’escrit, Ridao argumenta que encara que en l’apartat 1 del text aprovat es rebutjava “formalment” la suspensió, aquesta no deixa d’acceptar-se tenint en compte que en el segon apartat s’habilita la designació d’un diputat substitut.

El text de les al·legacions també argumenta que el Parlament havia de fer efectiva la resolució judicial sobre la suspensió mitjançant “el procediment més garantista, que inclou els aspectes processals interns i la fórmula corresponent”. Així mateix, subratlla que la resolució judicial va ordenar que fos la Mesa qui decidís com fer efectiu el mandat judicial.

Indignació i ràbia de Cuevillas: “A què juguem?”

L’advocat dels polítics exiliats, Jaume Alonso-Cuevillas, ha opinat al seu perfil de Twitter sobre el text presentat per Joan Ridao: “les al·legacions del Parlament oposant-se al recurs d’empara del president Carles Puigdemont contra la decisió de la Mesa de suspendre’l com a diputat (malgrat que el Ple havia decidit el contrari), demostren que calia interposar el recurs sí o sí”.

Descriu el to de l’argumentació com a “jocs semàntics” i “raonaments barrocs” que li recorden a “les interlocutòries del Tribunal Suprem”. A més, diu que “acceptar la suspensió, com va fer la majoria de la Mesa, en contra del que havia acordat el Ple, és un acte de rendició”.

Però encara va més enllà i assegura que l’escrit del Parlament suposa també “un tret al peu a la defensa de la Presidenta Carme Forcadell i la resta de membres de la Mesa de l’anterior legislatura” i acaba preguntant-se escandalitzat: “A què estem jugant?”

Les al·legacions del Parlament oposant-se al recurs d’empara del President @KRLS contra la decisió de la Mesa de suspendre’l com a Diputat (malgrat que el Ple havia decidit el contrari), demostren que calia interposar el recurs sí o sí pic.twitter.com/63raXsR3Gk

— Jaume Alonso-Cuevillas (JACS) (@cuevillasjacs) 3 d’abril de 2019

Acceptar la suspensió, com va fer la majoria de la Mesa, en contra del que havia acordat el Ple, és un acte de rendició

Per més jocs semàntics que s’hi vulguin fer, que, per cert, recorden els barrocs raonaments de les pròpies interlocutòries del Tribunal Suprem

— Jaume Alonso-Cuevillas (JACS) (@cuevillasjacs) 3 d’abril de 2019

Per cert, l’escrit del Parlament suposa també un tret al peu a la defensa de la Presidenta @ForcadellCarme i resta de membres de la Mesa de l’anterior legislatura

A què estem jugant ? pic.twitter.com/C6YjGUJGKe

— Jaume Alonso-Cuevillas (JACS) (@cuevillasjacs) 3 d’abril de 2019

Si això és fer política, definitivament jo no soc d’eixe món

— Jaume Alonso-Cuevillas (JACS) (@cuevillasjacs) 3 d’abril de 2019

Informa:LAREPUBLICA.CAT (3-4-2019)

506 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: