RTVE VA DEMANAR QUE ” DRAMA ” FOS BILINGÜE PER REFLECTIR LA REALITAT

TVE va demanar que la sèrie Drama fos bilingĂźe amb l’objectiu que reflectĂ­s la realitat lingßística dels joves a Catalunya. Originalment, El Terrat va presentar el projecte a Playz Ă­ntegrament en castellĂ  i va ser durant el procĂŠs de gestaciĂł que s’hi va afegir el catalĂ .

AixĂ­ ho ha revelat a l’ACN el director de Continguts Digitals de RTVE, Alberto FernĂĄndez, que creu que la llengua catalana “forma part de manera orgĂ nica de la història”. “No va ser un aspecte problemĂ tic, sinĂł un element mĂŠs de la sèrie”, precisa. Assegura que han rebut la polèmica amb “sorpresa” però que entĂŠn les raons “en clau catalana”. L’èxit de Drama fa plantejar a RTVE i El Terrat una segona temporada que, de tirar endavant, mantindria el bilingĂźisme.

Drama ĂŠs la websèrie del canal jove de RTVE mĂŠs vista de tota la història, malgrat que es va estrenar al febrer. Pel director de Continguts Digitals de la televisiĂł pĂşblica estatal ĂŠs un producte “molt ben rebut” que explica l’èxit, en part, per la seva protagonista, Elisabet Casanovas, molt popular pel seu paper a MerlĂ­.

Per FernĂĄndez, el catalĂ  i el castellĂ  estĂ  tan vinculats en la història de la sèrie, que no tindria “cap sentit doblar-lo” i s’explica la naturalitat amb la que el pĂşblic espanyol ha rebut el tractament lingßístic perquè, entre el pĂşblic jove, la “barrera” lingßística ĂŠs molt menor. “MerlĂ­ ha fet que el consum del pĂşblic d’una sèrie en catalĂ  es vegi com a natural”, opina. Alhora, creu que tambĂŠ hi ha ajudat l’auge recent de les plataformes de vĂ­deo en lĂ­nia, en què molta gent visiona sèries i pel¡lĂ­cules en versiĂł original amb subtĂ­tols sense “cap problema”.

Malgrat l’aposta pel catalĂ  amb Drama, FernĂĄndez assegura que des de RTVE valoren els projectes per si mateixos, no per l’idioma en què estan escrits. “Si hi ha presència dels idiomes cooficials, encantats. La llengua forma part de la voluntat real de reflectir la realitat a Espanya”, conclou.

Segona temporada de “Drama”

L’èxit de Drama fa que RTVE i El Terrat es plategin una segona temporada que, de tirar endavant, mantindrĂ  el bilingĂźisme. “Estem avaluant què fer en un futur, pendents tambĂŠ de la situaciĂł econòmica posterior a la Covid-19, tenim una bona relaciĂł amb els creadors i productors però encara no hi ha res tancat”, assegura.

Malgrat l’aposta per sèries de producciĂł pròpia, des de RTVE es valora positivament “l’intercanvi” de produccions entre televisions pĂşbliques. “La situaciĂł deriva de la crisi per la covid-19, però ha estat molt positiu”, assevera. Per responsable de Continguts Digitals hi moltes produccions que es pot reutilitzar a travĂŠs de “diverses finestres i regions d’influència”, especialment, en un moment en què la competència en ficciĂł ĂŠs “tremenda”, amb preus “molt alts” per l’impacte de les plataformes.

Una producciĂł de RTVE amb El Terrat

La sèrie estĂ  creada per Dani Amor, amb guiĂł de Dani Amor, Charlie Pee i Oriol PĂŠrez, i dirigida per Ginesta Guindal. Consta de sis capĂ­tols de poc mĂŠs de mitja hora i estĂ  protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i JĂşlia Bonjoch, amb un enfocament per a “millennials” i joves de la generaciĂł Z.

Busca oferir una mirada femenina i mostrar la realitat d’avui dia “amb un to entre la comèdia i el drama” a travĂŠs de la història de l’Àfrica, una postadolescent que es queda embarassada i no sap qui ĂŠs el pare. A travĂŠs d’un humor irreverent, la sèrie descobreix què va passar i com l’Africa ha de començar a prendre decisions per solucionar el “drama” que li ha caigut a sobre.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (3-7-2020)

160 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: