RTVE VA DEMANAR QUE ” DRAMA ” FOS BILING√úE PER REFLECTIR LA REALITAT

TVE va demanar que la s√®rie Drama fos biling√ľe amb l’objectiu que reflect√≠s la realitat ling√ľ√≠stica dels joves a Catalunya. Originalment, El Terrat va presentar el projecte a Playz √≠ntegrament en castell√† i va ser durant el proc√©s de gestaci√≥ que s’hi va afegir el catal√†.

Aix√≠ ho ha revelat a l’ACN el director de Continguts Digitals de RTVE, Alberto Fern√°ndez, que creu que la llengua catalana “forma part de manera org√†nica de la hist√≤ria”. “No va ser un aspecte problem√†tic, sin√≥ un element m√©s de la s√®rie”, precisa. Assegura que han rebut la pol√®mica amb “sorpresa” per√≤ que ent√©n les raons “en clau catalana”. L’√®xit de Drama fa plantejar a RTVE i El Terrat una segona temporada que, de tirar endavant, mantindria el biling√ľisme.

Drama √©s la webs√®rie del canal jove de RTVE m√©s vista de tota la hist√≤ria, malgrat que es va estrenar al febrer. Pel director de Continguts Digitals de la televisi√≥ p√ļblica estatal √©s un producte “molt ben rebut” que explica l’√®xit, en part, per la seva protagonista, Elisabet Casanovas, molt popular pel seu paper a Merl√≠.

Per Fern√°ndez, el catal√† i el castell√† est√† tan vinculats en la hist√≤ria de la s√®rie, que no tindria “cap sentit doblar-lo” i s’explica la naturalitat amb la que el p√ļblic espanyol ha rebut el tractament ling√ľ√≠stic perqu√®, entre el p√ļblic jove, la “barrera” ling√ľ√≠stica √©s molt menor. “Merl√≠ ha fet que el consum del p√ļblic d’una s√®rie en catal√† es vegi com a natural”, opina. Alhora, creu que tamb√© hi ha ajudat l’auge recent de les plataformes de v√≠deo en l√≠nia, en qu√® molta gent visiona s√®ries i pel¬∑l√≠cules en versi√≥ original amb subt√≠tols sense “cap problema”.

Malgrat l’aposta pel catal√† amb Drama, Fern√°ndez assegura que des de RTVE valoren els projectes per si mateixos, no per l’idioma en qu√® estan escrits. “Si hi ha pres√®ncia dels idiomes cooficials, encantats. La llengua forma part de la voluntat real de reflectir la realitat a Espanya”, conclou.

Segona temporada de “Drama”

L’√®xit de Drama fa que RTVE i El Terrat es plategin una segona temporada que, de tirar endavant, mantindr√† el biling√ľisme. “Estem avaluant qu√® fer en un futur, pendents tamb√© de la situaci√≥ econ√≤mica posterior a la Covid-19, tenim una bona relaci√≥ amb els creadors i productors per√≤ encara no hi ha res tancat”, assegura.

Malgrat l’aposta per s√®ries de producci√≥ pr√≤pia, des de RTVE es valora positivament “l’intercanvi” de produccions entre televisions p√ļbliques. “La situaci√≥ deriva de la crisi per la covid-19, per√≤ ha estat molt positiu”, assevera. Per responsable de Continguts Digitals hi moltes produccions que es pot reutilitzar a trav√©s de “diverses finestres i regions d’influ√®ncia”, especialment, en un moment en qu√® la compet√®ncia en ficci√≥ √©s “tremenda”, amb preus “molt alts” per l’impacte de les plataformes.

Una producció de RTVE amb El Terrat

La s√®rie est√† creada per Dani Amor, amb gui√≥ de Dani Amor, Charlie Pee i Oriol P√©rez, i dirigida per Ginesta Guindal. Consta de sis cap√≠tols de poc m√©s de mitja hora i est√† protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i J√ļlia Bonjoch, amb un enfocament per a “millennials” i joves de la generaci√≥ Z.

Busca oferir una mirada femenina i mostrar la realitat d’avui dia “amb un to entre la com√®dia i el drama” a trav√©s de la hist√≤ria de l’√Äfrica, una postadolescent que es queda embarassada i no sap qui √©s el pare. A trav√©s d’un humor irreverent, la s√®rie descobreix qu√® va passar i com l’Africa ha de comen√ßar a prendre decisions per solucionar el “drama” que li ha caigut a sobre.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (3-7-2020)

335 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: