RUPTURA TOTAL: ELS CR√ćTICS AMB RIVERA PREPAREN UN CIUDADANOS BIS

El projecte √©s encara embrionari, per√≤ est√† trobant moltes complicitats. Dirigents -en actiu per√≤ actuant amb amb cautela- i exdirigents de Ciutadans cr√≠tics amb Albert Rivera, exmilitants del partit UPyD de Rosa D√≠ez, alguns dels intel¬∑lectuals que van participar en la fundaci√≥ de la formaci√≥ taronja i l’entorn de Manuel Valls mantenen contactes discrets per√≤ cada cop m√©s fluids per intentar articular una marca alternativa a la de Rivera. Existeix la possibilitat que acabin construint un Ciutadans bis?

Un dels qui impulsen la iniciativa √©s Gorka Maneiro, exdirigent d’UPyD i portaveu d’Ahora Plataforma, una dels grups que es mouen a l’escalf de la fractura interna que trasbalsa el partit de Rivera. Maneiro ho explica a Naci√≥Digital: “El projecte originari de Ciutadans ja no existeix. Va n√©ixer com a partit oposat al nacionalisme i de centreesquerra, nodrit per moltes persones que provenien o havien donat suport al PSC”.

Per a Maneiro, la decisi√≥ de Rivera d’optar per liderar la dreta espanyola i de rebutjar “de ple” tota entesa amb el PSOE, i alhora de no rebutjar sumar amb Vox “ha canviat les coses”. L’exdirigent d’UPyD sost√© que “Espanya necessita un projecte nacional enfront un PSOE que est√† disposat a pactar amb els nacionalistes”, per√≤ que tamb√© sigui “socialdem√≤crata” en les seves pol√≠tiques socials”.

Maneiro i altres impulsors veuen Manuel Valls, amb qui han mantingut contactes, com “un estadista que busca el millor per al pa√≠s”

Maneiro i altres impulsors veuen a l’exprimer ministre franc√®s Manuel Valls, avui regidor de l’Ajuntament de Barcelona i amb qui han mantingut contactes, com “un estadista que busca el millor per al pa√≠s”. Alguns el veuen com el l√≠der ideal. Tamb√© es compta, i molt, amb persones que ara exerceixen c√†rrecs de responsabilitat a Ciutadans, per√≤ que pel lloc que ocupen mantenen per ara una actitud discreta.

El paper dels fundadors

El projecte requereix temps, i molts moviments estan pendents de com evolucioni la situaci√≥ pol√≠tica a l’Estat. Els impulsors d’aquest “nou Ciutadans” volen aplegar sensibilitats diverses i creuen que un paper decisiu ha de ser exercit per alguns dels intel¬∑lectuals fundadors de la formaci√≥ de Rivera, com √©s el cas de figures de l’estil del jurista Francesc de Carreras o b√© l’escriptor F√©lix Ovejero.

La pres√®ncia destacada d’Ovejero i d’Arcadi Espada en l’acte de Societat Civil Catalana (SCC) de dissabte passat a Barcelona sobre conviv√®ncia ling√ľ√≠stica, no va passar desapercebuda. Societat Civil viu un moment de forta tensi√≥ amb la formaci√≥ de Rivera, que acusa l’entitat presidida per Ferran S√°nchez Costa, exdiputat del PP, d’haver moderat els seus plantejaments.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (14-9-2019)

238 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: