RUPTURA TOTAL: ELS CRÍTICS AMB RIVERA PREPAREN UN CIUDADANOS BIS

El projecte ĂŠs encara embrionari, però estĂ  trobant moltes complicitats. Dirigents -en actiu però actuant amb amb cautela- i exdirigents de Ciutadans crĂ­tics amb Albert Rivera, exmilitants del partit UPyD de Rosa DĂ­ez, alguns dels intel¡lectuals que van participar en la fundaciĂł de la formaciĂł taronja i l’entorn de Manuel Valls mantenen contactes discrets però cada cop mĂŠs fluids per intentar articular una marca alternativa a la de Rivera. Existeix la possibilitat que acabin construint un Ciutadans bis?

Un dels qui impulsen la iniciativa ĂŠs Gorka Maneiro, exdirigent d’UPyD i portaveu d’Ahora Plataforma, una dels grups que es mouen a l’escalf de la fractura interna que trasbalsa el partit de Rivera. Maneiro ho explica a NaciĂłDigital: “El projecte originari de Ciutadans ja no existeix. Va nĂŠixer com a partit oposat al nacionalisme i de centreesquerra, nodrit per moltes persones que provenien o havien donat suport al PSC”.

Per a Maneiro, la decisiĂł de Rivera d’optar per liderar la dreta espanyola i de rebutjar “de ple” tota entesa amb el PSOE, i alhora de no rebutjar sumar amb Vox “ha canviat les coses”. L’exdirigent d’UPyD sostĂŠ que “Espanya necessita un projecte nacional enfront un PSOE que estĂ  disposat a pactar amb els nacionalistes”, però que tambĂŠ sigui “socialdemòcrata” en les seves polĂ­tiques socials”.

Maneiro i altres impulsors veuen Manuel Valls, amb qui han mantingut contactes, com “un estadista que busca el millor per al paĂ­s”

Maneiro i altres impulsors veuen a l’exprimer ministre francès Manuel Valls, avui regidor de l’Ajuntament de Barcelona i amb qui han mantingut contactes, com “un estadista que busca el millor per al paĂ­s”. Alguns el veuen com el lĂ­der ideal. TambĂŠ es compta, i molt, amb persones que ara exerceixen cĂ rrecs de responsabilitat a Ciutadans, però que pel lloc que ocupen mantenen per ara una actitud discreta.

El paper dels fundadors

El projecte requereix temps, i molts moviments estan pendents de com evolucioni la situaciĂł polĂ­tica a l’Estat. Els impulsors d’aquest “nou Ciutadans” volen aplegar sensibilitats diverses i creuen que un paper decisiu ha de ser exercit per alguns dels intel¡lectuals fundadors de la formaciĂł de Rivera, com ĂŠs el cas de figures de l’estil del jurista Francesc de Carreras o bĂŠ l’escriptor FĂŠlix Ovejero.

La presència destacada d’Ovejero i d’Arcadi Espada en l’acte de Societat Civil Catalana (SCC) de dissabte passat a Barcelona sobre convivència lingßística, no va passar desapercebuda. Societat Civil viu un moment de forta tensiĂł amb la formaciĂł de Rivera, que acusa l’entitat presidida per Ferran SĂĄnchez Costa, exdiputat del PP, d’haver moderat els seus plantejaments.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (14-9-2019)

178 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: