RÚSSIA ANUNCIA QUE TÉ UN VACCÍ CONTRA LA COVID-19 ENTRE DUBTES

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assegurat en una reunió amb els seus ministres que Rússia ja tenia un vaccí contra la covid-19, tal com recullen els mitjans locals. ‘Aquest matí s’ha registrat, per primera vegada al món, un vaccí contra el nou coronavirus’, ha dit en una reunió amb el seu gabinet de ministres. El president rus diu que el vaccí és eficaç, que permet d’aconseguir una immunitat estable al virus i que la seva filla ja l’ha provat.

Però la celeritat amb què Moscou l’ha desenvolupat ha fet aixecar sospites sobre la seva fiabilitat mèdica: els assaigs en humans han durat menys de dos mesos i hi ha poca informació disponible en aquest sentit, tot i que Putin diu que ‘ha passat tots els tests necessaris’. L’Institut Gamaleya, que l’ha desenvolupat, encara no ha començat una fase que es considera vital en el procés: proves en humans multitudinàries i controlades. L’Organització Mundial de la Salut no inclou el vaccí que presenta Rússia a la seva llista de candidats fiables a vaccins contra la covid-19.

El Ministeri de Salut rus ha aprovat que el vaccí sigui administrat voluntàriament a tots els ciutadans que ho vulguin i ha ordenat de començar-ne una producció en massa.
Informa:VILAWEB.CAT (111-8-2020)

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: