R√öSSIA ESCLATA CONTRA ESPANYA PER LA “MANI” NEONAZI DE MADRID: “INACCEPTABLE”

“R√ļssia esclata contra Espanya per la ‘mani’ neonazi de Madrid: “Inacceptable” ”
( MARC GONZ√ĀLEZ )

Continua creixent la tensi√≥ entre R√ļssia i Espanya. Despr√©s de l’episodi protagonitzat per Josep Borrell, en qu√® va demanar l’alliberament de l’opositor Navalni i va ser rebatut amb la pres√≥ dels presos pol√≠tics catalans, ara ha esclatat un nou enfrontament arran de la manifestaci√≥ feixista que el govern espanyol va autoritzar aquest cap de setmana a Madrid.
End of ad break in 18 s

En la concentraci√≥ centenars de persones es van passejar per la capital fins arribar al cementiri de l’Almudena llan√ßant consignes antisemites i retent homenatge a la Divisi√≥n Azul, la unitat de voluntaris espanyols que van combatre contra l’URSS al costat de l’Alemanya nazi durant la II Guerra Mundial. En la manifestaci√≥ no van faltar els c√†ntics, cantant el Cara al Sol, fent la salutaci√≥ nazi i demanant no seguir les normes Covid-19.

“Considerem inacceptables tals mostres de neonazisme. Hi ha formes m√©s dignes de commemorar els caiguts (que van morir al donar cr√®dit a la propaganda hitleriana) que vantar-se de la proximitat amb els nazis, que van assassinar desenes de persones innocents, inclosos sis milions de jueus i 27 milions de ciutadans sovi√®tics morts durant la Segona Guerra Mundial”, ha criticat l’Ambaixada russa a Espanya en un comunicat dif√≥s a trav√©s de les xarxes socials.

De fet, aquest no √©s la primera queixa de R√ļssia pels homenatges espanyols a la Divisi√≥n Azul. La setmana passada, la mateixa Ambaixada ja es va queixar arran d’un homenatge fet per part de l’Acad√®mia General B√†sica de Suboficials (AGBS) de l’Ex√®rcit de Terra espanyol amb motiu de l’efem√®ride de la Batalla de Krasni Bor, la qual va comen√ßar el 10 de febrer de 1943 i va suposar un considerable triomf dels voluntaris espanyols davant de l’Ex√®rcit Roig.

Aquestes discrep√†ncies sobre la Divis√≥n Azul arriben despr√©s d’una picabaralla diplom√†tica entre el govern de Putin i el de Pedro S√°nchez arran de la visita de Borrell a Moscou. R√ļssia va burlar-se sobre el diferent criteri entre els socis de l’Executiu espanyol sobre els presos i la qualitat de la democr√†cia espanyola. La portaveu del Ministeri d’Exteriors de R√ļssia, Maria Zakh√†rova, va arribar a expressar en p√ļblic que no sabia si creure el vicepresident Pablo Iglesias o la ministra Arancha Gonz√°lez Laya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-2-2021)

172 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: