RÚSSIA ESCLATA CONTRA ESPANYA PER LA “MANI” NEONAZI DE MADRID: “INACCEPTABLE”

“Rússia esclata contra Espanya per la ‘mani’ neonazi de Madrid: “Inacceptable” ”
( MARC GONZÁLEZ )

Continua creixent la tensió entre Rússia i Espanya. Després de l’episodi protagonitzat per Josep Borrell, en què va demanar l’alliberament de l’opositor Navalni i va ser rebatut amb la presó dels presos polítics catalans, ara ha esclatat un nou enfrontament arran de la manifestació feixista que el govern espanyol va autoritzar aquest cap de setmana a Madrid.
End of ad break in 18 s

En la concentració centenars de persones es van passejar per la capital fins arribar al cementiri de l’Almudena llançant consignes antisemites i retent homenatge a la División Azul, la unitat de voluntaris espanyols que van combatre contra l’URSS al costat de l’Alemanya nazi durant la II Guerra Mundial. En la manifestació no van faltar els càntics, cantant el Cara al Sol, fent la salutació nazi i demanant no seguir les normes Covid-19.

“Considerem inacceptables tals mostres de neonazisme. Hi ha formes més dignes de commemorar els caiguts (que van morir al donar crèdit a la propaganda hitleriana) que vantar-se de la proximitat amb els nazis, que van assassinar desenes de persones innocents, inclosos sis milions de jueus i 27 milions de ciutadans soviètics morts durant la Segona Guerra Mundial”, ha criticat l’Ambaixada russa a Espanya en un comunicat difós a través de les xarxes socials.

De fet, aquest no és la primera queixa de Rússia pels homenatges espanyols a la División Azul. La setmana passada, la mateixa Ambaixada ja es va queixar arran d’un homenatge fet per part de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de l’Exèrcit de Terra espanyol amb motiu de l’efemèride de la Batalla de Krasni Bor, la qual va començar el 10 de febrer de 1943 i va suposar un considerable triomf dels voluntaris espanyols davant de l’Exèrcit Roig.

Aquestes discrepàncies sobre la Divisón Azul arriben després d’una picabaralla diplomàtica entre el govern de Putin i el de Pedro Sánchez arran de la visita de Borrell a Moscou. Rússia va burlar-se sobre el diferent criteri entre els socis de l’Executiu espanyol sobre els presos i la qualitat de la democràcia espanyola. La portaveu del Ministeri d’Exteriors de Rússia, Maria Zakhàrova, va arribar a expressar en públic que no sabia si creure el vicepresident Pablo Iglesias o la ministra Arancha González Laya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-2-2021)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: