RÚSSIA HI INSISTEIX: QUALIFICA DE PROPAGANDA QUE A ESPANYA NO HI HA PRESOS POLÍTICS

La portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakhàrova, ha fet befa de la ministra d’Afers Estrangers espanyola, Arancha González Laya, per haver negat que a Espanya hi hagi presos polítics, com va denunciar el seu homòleg rus Serguei Lavrov davant Josep Borrell, cap de la diplomàcia de la Unió Europea. González Laya va dir que a Espanya “no hi ha presos polítics, hi ha polítics presos”, i va replicar a Rússia dient que Espanya “és una de les vint-i-tres democràcies plenes” del món, mentre que Rússia ocupa el lloc 124 de 167 en qualitat democràtica.

Zakhàrova ha respost en una publicació irònica al seu mur de Facebook: “Ara tinc un nou ídol democràtic. Aquesta vegada és una dona. La ministra d’Afers Estrangers d’Espanya, Arancha González Laya. Comentant les paraules de Serguei Lavrov sobre la situació dels separatistes catalans, va dir literalment el següent: a Espanya no hi ha presos polítics, hi ha polítics presos. Les tecnologies avançades de la propaganda occidental són de les millors.”

Lavrov va retreure a la Unió Europea l’empresonament dels presos polítics catalans quan Borrell va exigir al seu govern l’alliberament de l’opositor Aleksei Navalni. El ministre rus va dir que Bèlgica i Alemanya havien contradit els tribunals espanyols en el cas del Primer d’Octubre i que “Espanya va defensar el seu sistema judicial”. “No qüestioneu les decisions del nostre sistema judicial”, va dir Lavrov durant una compareixença de premsa conjunta amb Borrell, en què el va acusar d’aplicar “dobles estàndards”. A més, va denunciar que Rússia havia estat acusada “sense proves” d’ajudar en el referèndum del Primer d’Octubre.

Lavrov va dir que Rússia no havia fet mai comentaris públics sobre “presumptes decisions judicials políticament motivades” a la Unió Europea per esquivar les crítiques en el cas Navalni i va qualificar les acusacions de “maleducades” i “arrogants”.
Informa:VILAWEB.CAT (8-2-2021)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: