R√öSSIA RETREU A ALEMANYA EL SILENCI SOBRE ELS INCIDENTS DE CATALUNYA

Una certa tensi√≥ diplom√†tica s’ha posat de manifest entre R√ļssia i Alemanya arran dels incidents de la setmana passada a Catalunya, fins al punt que ha aparegut aquesta setmana en la roda de premsa del govern alemany, que protagonitza el portaveu federal, Steffen Seibert. El motiu de les cr√≠tiques √©s que Alemanya censura qualsevol exc√©s policial de R√ļssia, i ara Moscou es queixa que Berl√≠n mant√© el silenci quan es produeixen escenes similars a la UE, i en concret a Catalunya.

L’ag√®ncia informativa estatal Sputnik ha donat tanta import√†ncia a aquest suposat “doble raser” que hi ha dedicat un contundent reportatge, queixant-se que el govern alemany no hagi condemnat la viol√®ncia policial a Catalunya, quan s√≠ que ho fa quan es produeixen escenes similars al pa√≠s de Tolstoi o a la Xina. Amb el t√≠tol de Doble raser pol√≠tic: per qu√® amb prou feines es critica la viol√®ncia [policial] a Catalunya, l’ag√®ncia fa el mateix que el mitj√† oficial xin√®s, Global Times, que ahir tamb√© acusava Occident de practicar una doble moral en criticar la duresa de les actuacions policials a Hong Kong per√≤ obviar les de Catalunya.


“Doble raser pol√≠tic. Per qu√® la viol√®ncia [policial] a Catalunya amb prou feines es critica”, es pregunta Sputnik sobre les autoritats alemanyes

“Les imatges de viol√®ncia policial contra manifestants i representants dels mitjans de comunicaci√≥ a Catalunya estan corgla√ßant la gent. A difer√®ncia de R√ļssia, la Xina i altres pa√Įsos, el govern alemany no vol condemnar la viol√®ncia [policial] als carrers de Barcelona. Molts partits i els mitjans de comunicaci√≥ alemanys tamb√© s’estan contenint. Qu√® hi ha al darrere?”, es pregunta Sputnik.

“Segons el ministeri de l’Interior espanyol, quasi 600 persones, entre elles alguns policies, han resultat ferides en els disturbis a Catalunya fins avui. Quasi 200 sospitosos han estat detinguts. Les imatges de viol√®ncia contra els manifestants, per√≤, i tamb√© contra persones no involucrades, han deixat els espectadors at√≤nits”, afegeix.

Sputnik recorda que en la darrera roda de premsa del govern alemany, dilluns passat, es va preguntar per Catalunya al portaveu governamental, Steffen Seibert. “La reacci√≥ violenta de les autoritats de seguretat espanyoles a les protestes √©s molt controvertida. Per√≤ el govern alemany √©s reaci a condemnar la viol√®ncia policial a Catalunya, a difer√®ncia del que fa amb R√ļssia o la Xina”, insisteix. “El conflicte a Catalunya s’ha de resoldre en el marc de la Constituci√≥ espanyola i el sistema jur√≠dic espanyol, va dir el portaveu del govern alemany, a la roda de premsa federal (BPK)”, afegeix. Recorda que Seibert va dir que “no comentaria els fets pol√≠tics interns d’un pa√≠s soci com √©s Espanya”.

Un periodista de Russia Today, ara RT, va preguntar llavors al portaveu del govern alemany per qu√® el passat 29 de juliol la portaveu adjunta del govern alemany, Ulrike Demmer, va obrir la roda de premsa amb una “condemna de la viol√®ncia policial a Moscou”. Sputnik recorda la resposta que va donar dilluns Seibert: “El que vost√® planteja √©s perqu√® certament jutgem l’estat constitucional espanyol de forma diferent a l’estat rus, i la forma com tractem l’oposici√≥.
ELNACIONAL.CAT (25-10-2019)

179 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: