S’ACCELERA LA CREACIÓ DELS CONSELLS LOCALS DE LA REPÚBLICA

Sant Hilari Sacalm, Cardedeu, Sort i Sant Andreu de Llavaneres. Són els quatre municipis que des d’aquesta setmana ja tenen un consell local del Consell per la República i se sumen així a la trentena ja existents. El Consell ha accelerat d’aquesta manera la creació de representacions locals.

Els consells locals volen esdevenir una eina per a “fer tangible la República” i materialitzar els objectius del Consell per la República establert a Waterloo -i presidida per Carles Puigdemont- en l’àmbit municipal. Són ens apolítics i voluntaris. És a dir, la gent hi participa a títol individual i no com a militants de partits. Funcionen des de gener del 2019 i han aconseguit descarregar feina als ajuntaments, centrant-se en temàtiques concretes.

“La relació dels Consells Locals amb el Consell esdevé clau per dotar de fortalesa estratègica al conjunt de la xarxa de Consells i d’orientació compartida i coordinada d’accions i projectes”, assegurava l’organització de Brussel·les en un comunicat el dia que es va impulsar la seva constitució.

Entre els municipis que ja tenen Consell Local, destaquen Terrassa, Vilafranca del Penedès, Berga, Banyoles, Olot, Banyoles, Reus, Balaguer, Flix, Cornellà del Terri, Pineda de Mar, Cornellà de Terri, Sant Cebrià de Vallalta, Vilobí d’Onyar, Barcelona Sants, Amer i Palamós.

Aquest migdia hem celebrat al @CasaldeLlavan l’acte de presentació del Consell Local per la República a #Llavaneres, amb @DavictusCat i Mar Manzaneque. Som i serem #RepúblicaCatalana! pic.twitter.com/y1wxrUMClI

— Consell Local per la República a Llavaneres (@CxRLlavaneres) November 24, 2019
Jornada de formació de @Fem_Consell ahir a Lleida, amb la presència de @CastellaToni, del Consell de Govern del @ConsellxRep.

La jornada també va servir per constituir el grup promotor per la constitució del Consell Local per la República a Lleida. pic.twitter.com/hMtGJwvKfa

— Jordi V. Pou (@JordiVPou) November 24, 2019
Bon dia!!! En marxa ja amb el @ConsellxRep a #Sort !!! Avui fem jornada d formació i informació sobre els #ConsellsLocals , el teixit republicà del Consell per la República a l’interior. #Republicanament pic.twitter.com/rfrOYUfVSm

— Aurora Madaula #JuntsperCatalunya🎗 (@Aurora_Madaula) November 24, 2019
Cardedeu s’estrena com a Consell Local de la República via @elnacionalcat https://t.co/9i0bnf2PtC

— LlVis V (@lluitadorcat) November 24, 2019
Sopar amb @sumate_asoc , amb @eduardorepi , @jsancho1962, @altamiranoMLG i els amics i amigues de Sant Hilari Sacalm que impulsen el Consell Local de la República. pic.twitter.com/mzjC3Hx1Yx

— Jordi Cabrils (@jordi_cabrils) November 23, 2019
Objectius dels Consells Locals
Els Consells Locals, formats per regidors del municipi que pertanyen a partits favorables a la República Catalana, entitats sobiranistes i ciutadans individuals, tindran una sèrie d’objectius en comú per “fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre”.

Entre aquests propòsits, destaquen l’impuls i la promoció de la unitat d’acció estratègica per a la plena instauració de la República Catalana, reconèixer el Consell per la República com a única institució legítima per a regular el seu funcionament i exercir com a espai de representació política lliure i sobirà en el municipi, no limitat pels poders de l’estat espanyol.

D’altra banda, els Consells Locals hauran de col·laborar amb el Consell per la República, en el marc de promoure la seva inscripció i dinamitzar la participació dels inscrits fent consultes i processos participatius, així com formar els ciutadans en l’ús d’eines digitals, un aspecte que consideren clau per mobilitzar-se de manera coordinada.

Delegació a la Catalunya Nord

El Consell per la República també ha obert una delegació a Perpinyà per poder “actuar” a la Catalunya del Nord. La presidenta d’aquesta seu, Júlia Taurinyà, ha signat aquesta setmana a Waterloo un protocol de col·laboració amb la plataforma independentista. En declaracions als mitjans, Taurinyà ha assegurat que a la Catalunya del Nord volen ser “actors de la futura República” catalana. “La solidaritat amb els presos i exiliats ha pujat i el suport des de molts àmbits és molt fort”, va remarcar.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-11-20199

264 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: