SALA I MARTÍN DEIXA EN EVIDÈNCIA SÁNCHEZ PER UCRAÏNA: ” ESPANYA NO POT DONAR LLIÇONS “

( LLUÍS BOU )

L’economista Xavier Sala-i-Martin ha deixat en evidència el president espanyol, Pedro Sánchez, pel doble llenguatge que utilitza al seu entendre quan ha demanat al president rus, Vladímir Putin, que posi en llibertat les persones que ha detingut per manifestar-se contra l’agressió a Ucraïna. “Doncs jo voldria demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que deixi de perseguir i posi en llibertat tots els que ha detingut per manifestar-se al carrer o per cantar cançons que no agraden al seu rei”, ha indicat. “Espanya no pot donar lliçons en temes de llibertat”, ha afegit. Sánchez ha parlat al Congrés de les detencions a Rússia, per mostrar que no tots els russos estan d’acord amb l’estratègia de Putin.

Molts països de la Unió Europea han començat a enviar armes pel seu compte a Ucraïna durant els últims dies. Però, en un context de divisió a la Moncloa, Espanya va descartar fer-ho. El govern central al·legava que ja hi havia una via unitària a través de Brussel·les, el fons de 500 milions d’euros creat per a aquests efectes. Es limitava a proporcionar, pel seu compte, material defensiu i sanitari. Avui, però, ha arribat el cop de volant. En la seva compareixença davant del Congrés, Pedro Sánchez ha anunciat que l’Estat també enviarà “material militar ofensiu a la resistència ucraïnesa” per fer front a la invasió russa. En la mateixa intervenció també ha anunciat que impulsarà la inclusió de Rússia a la llista de paradisos fiscals o que ha proposat el tancament dels ports a embarcacions amb bandera russa. Durant la sessió hi ha estat present el ministre conseller de l’ambaixada d’Ucraïna a Espanya, Dmytro Matiuschenko, que s’ha endut un llarg aplaudiment del conjunt de la cambra.

Aquest anunci ha provocat el xoc amb Podemos. La ministra i secretària general del partit, Ione Belarra, ha denunciat que l’enviament d’armes només contribueix a l’escalada i ha lamentat que no hi hagi hagut cap referència a les vies diplomàtiques durant el discurs del president espanyol. Un nou gripau que s’empassa el soci petit. No obstant això, la vicepresidenta Yolanda Díaz ja ha tancat files amb la decisió de Sánchez en un intent d’apagar el foc.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-3-2022)

125 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: