SALA I MARTÍN, DIRECTE A BARRACA: ” HEM DE TIRAR PEL DRET I COMPRAR NOSALTRES LES VACUNES “

L’economista Xavier Sala-i-Martin ha reclamat al Govern seguir l’exemple dels alemanys i adquirir dosis de la vacuna russa Sputnik V al marge de la UE.

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va confirmar el passat dijous l’eficĂ cia i seguretat de la vacuna AstraZeneca. Tant el govern alemany com l’espanyol van anunciar que reprendrien la vacunaciĂł amb aquest fĂ rmac.

Tanmateix, per Alemanya no ĂŠs suficient, i va advertir la UE que estĂ  en un procĂŠs de negociaciĂł per comprar la vacuna Sputnik V. Davant aquesta decisiĂł, l’economista ha retret al Govern la seva falta d’iniciativa: “AlgĂş ho estĂ  dissenyant i fent?”.

Segons defensa Xavier Sala-i-Martin, “si esperem a que els buròcrates de la UE aconsegueixin els vaccins, una gran part de ciutadans morirĂ ”. “Hem de tirar pel dret i comprar les vacunes nosaltres”, ha afegit en una publicaciĂł en el seu perfil personal de Twitter.

Alemanya negocia amb RĂşssia

Tot i que les autoritats alemanyes han reprès la vacunació amb AstraZeneca, el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, va alertar ahir que la UE no ha adquirit prou vacunes per abastir tots els països membres, per la qual cosa no descarta començar a actuar pel seu compte.

Spahn no pretĂŠn esperar una decisiĂł per part de la UE. Segons ell, “no hi ha prou vacunes a Europa per aturar la tercera onada” i “ĂŠs possible que en les pròximes setmanes no puguem fer passos en la desescalada”. Per aquest motiu, va defensar que “si la UE no hi fa res, estic d’acord a fer-ho a escala nacional”.

De fet, ja han començat les negociacions sobre els possibles contractes de subministrament. Spahn va assegurar que el seu ministeri estĂ  “en estret contacte” amb les autoritats russes, tal com va indicar l’informatiu Tagesschau, de la televisiĂł pĂşblica alemanya. Hauran d’esperar, però, a rebre l’aval de l’Agència Europea de Medicines (EMA) sobre l’Ăşs de l’Sputnik V.

Tanmateix, primer s’ha de negociar sobre quina ĂŠs la quantitat de dosis que la companyia podria servir arreu d’Europa en un perĂ­ode curt de temps. D’altra banda, Spahn va obrir la porta als fabricants russos a produir la seva vacuna en laboratoris alemanys o europeus.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-3-2021)

96 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: