SALA-I-MARTÍN IRONITZA AMB LA NOVA BÚSQUEDA DE LA GUÀRDIA CIVIL A LA GENERALITAT

L’economista Xavier Sala-i-Martin ha valorat, amb la ironia que el caracteritza, la nova actuació de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat i d’altres departaments del Govern. Al seu parer, amb tantes entrades als mateixos llocs “només demostren la seva incompetència”. “Si haguessin fet bé la seva feina, ja ho haurien trobat tot el primer dia, oi? “, es pregunta.

A parer seu, aquestes actuacions policials tenen un altre objectiu. “O és que en realitat no busquen res i només estableixen control del territori (com els lleons amb l’orina)?”, afegeix amb ironia.

Xavier Sala-i-Martin

@XSalaimartin
Entrant a escorcollar tantes vegades els mateixos llocs només demostren la seva incompetència. Si haguessin fet bé la seva feina, ja ho haurien trobat to el primer dia, no? O és que en realitat no busquen res i només estableixen control de territori (com els lleons amb l’orina)?

La Guàrdia Civil s’ha personat aquest matí al Palau de la Generalitat i unes quantes conselleries per ordre de la titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona a fi de demanar documentació i expedients sobre el r

DESTROSSA COSCUBIELA PER L’ERO D’ICV
Sala-i-Martín destrossa Coscubiela per l’ERO d’ICV: “Vau dir que mai utilitzarieu la reforma laboral de Rajoy”
“Donaràs part del teu alt sou gràcies a les portes giratòries als afectats?”

El consell nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va anunciar dissabte passat presentar un concurs voluntari de creditors i un expedient de regulació d’ocupació (ERO), donada la “situació econòmica” que es troba el partit. Aquest dilluns s’ha detallat com serà l’operació i ha sorprès que el partit comunista acomiadarà la plantilla amb la indemnització mínima prevista a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol de Mariano Rajoy. És a dir, la formació pagarà als treballadors 20 dies per any treballat.

Un dels supervivents d’ICV i encara cara visible de la formació, Joan Coscubiela, ha volgut justificar l’ERO i s’ha defensat dels atacs i burles a la xarxa però n’ha sortit escaldat quan s’ha enfrontat amb l’economista Xavier Salai-Martín.

El professor li ha etzibat un “Per què menteixes?” i ha seguit: “vau anunciar dissabte que farieu concurs. El jutge tardarà dies o setmanes si l’accepta o no. És impossible que, el dilluns (un dia laborable després de l’anunci) l’administrador concursal sigui qui hagi pactat l’ERO”. Sala-i-Martin, a més, li ha recordat les promeses dels ecosocialistes en temps de campanya: “vau prometre que, allà on governéssiu no aplicaríeu la reforma laboral” el que qualifica d’una “gran farsa” perquè “a l’hora de la veritat, heu donat indemnització mínima que mana la llei de Rajoy”.

L’estocada final que deixa fora de joc Coscubiela és quan l’economista el repte a donar part del seu sou als afectats: “res no us impedeix als dirigents que teniu salaris alts a causa de les portes giratòries, que compartiu una part dels vostres elevats salaris amb els acomiadats. Ho fareu?”.

Informa:ELNACIONAL.CAT I LAREPUBLICA.CAT (9-7-2019)

400 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: