SALA I MATÍN ESCLATA CONTRA ILLA: “PROU DE DIR MENTIDES “

L’economista i professor Xavier Sala-i-Martín ha esclatat avui a Twitter contra el Gobierno de Pedro Sánchez i la figura del ministre socialista de Sanitat espanyol, Salvador Illa.

El catedràtic ha carregat durament contra les afirmacions de l’executiu de Sánchez que asseguren que la “cogovernança ha funcionat bé” en referència a la gestió de la crisi de la pandèmia feta des de Madrid i suposadament coordinada amb les Comunitats Autònomes.

Sala-i-Martín ho té clar: tot plegat és mentida perquè opina que “fins ara no hi ha hagut cogovernança sinó imposició i autoritarisme del govern central”

A més, assegura que la gestió de Sánchez “no ha funcionat” perquè “hauríem tingut menys morts, més material hagués arribat a temps i no estaríem fent desconfinament sense prou tests” i esclata: “Prou de mentir!!!”

A més, afirma que les ajudes econòmiques no arriben i que “no hi ha transparència, ni claredat, ni rigor”. I acaba etzibant: “lloc de treure pit i llençar-se floretes per la seva gestió, potser a vostè, senyor ministre, i a la resta del seu govern, els caldria mostrar una mica d’humilitat”.

Xavier Sala-i-Martin
✔
@XSalaimartin
· 10 de maig de 2020
En resposta a @XSalaimartin
És cert que les corbes de mortalitat estan baixant. Però ho fan a (gairebé) tot el món. La diferència entre països NO és aquesta sinó la quantitat de morts que han patit. I en aquesta dimensió vostès NO PODEN DIR QUE HA FUNCIONAT perquè tenen el rècord de morts per càpita.

Xavier Sala-i-Martin
✔
@XSalaimartin
I pel que fa a la gestió econòmica les ajudes a les persones i a les petites empreses van lentes o no arriben (a diferència de les ajudes a la premsa amiga que van arribar a l’instant). No hi ha transparència, ni claredat, ni rigor. I això augmenta innecessàriament la incertesa.

1
Xavier Sala-i-Martin
✔
@XSalaimartin
O sigui que en lloc de treure pit i llençar-se floretes per la seva gestió, potser a vostè, senyor ministre, i a la resta del seu govern, els caldria mostrar una mica d’humilitat (o, humildaZ amb aquella Z exagerada que tan li agrada pronunciar a vostè).

InformaLAREPUBLICA.CAT (11-5-2020):

292 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: