SALOU DEMANA QUE ES PROHIBEIXI UNA MANIFESTACIÓ DE L’ANC

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat a la Generalitat que no autoritzi una concentració convocada per l’ANC el 22 d’agost perquè considera que seria una “irresponsabilitat” davant la situació de pandèmia i el risc de contagi de covid-19. És el tercer estiu consecutiu que es convoca una protesta independentista al passeig marítim de Salou. Els anys anteriors el govern local també s’hi va oposar perquè considerava que perjudicava la imatge del municipi, que rep molts visitants de la resta de l’estat espanyol amb “diferents sensibilitats”. En aquest sentit, Granados ha recordat que el 2018 la junta de portaveus va rubricar un acord municipal per evitar actes de caire polític en les zones turístiques de la ciutat.
L’alcalde, que encapçala el grup polític Sumem per Salou – Junts, ha enviat una carta als consellers d’Interior i Salut en la qual apel·la “al deure de fer complir les normes sanitàries, que han de prevaler per sobre de qualsevol dret que no sigui el de la salut de les persones”.
A més, l’Ajuntament afirma que hi ha “inquietud i preocupació” de moltes entitats turístiques empresarials i professionals de la Costa Daurada, “ja que Salou és un municipi de gran dinamisme turístic, que acull visitants de diverses sensibilitats que cerquen una destinació tranquil·la i segura per passar els seus dies de vacances”, segons recull en un comunicat.

Per la seva banda, el grup municipal del PP també s’ha mostrat partidari d’impedir la protesta independentista perquè creu no és compatible amb “intentar promocionar el turisme nacional”. Els populars també temen que pugui perjudicar la imatge turística del municipi.

Després que el 2018 i el 2019 es convoquessin sengles passejades, enguany s’ha impulsat una ‘Concentració per la República. L’acció es farà el 22 d’agost a les set de la tarda al passeig Jaume I. Segons el cartell difós per l’ANC, els assistents hauran de dur mascareta obligatòria i respectar la distància de seguretat.

L’estiu passat mig miler de persones van respondre a la crida i van participar en l’acció, mentre que uns 150 unionistes van portar a terme una protesta de signe contrari al final del recorregut previst de la passejada. Els Mossos d’Esquadra van separar ambdues concentracions amb un cordó d’agents i de vehicles, sense incidents.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (13-8-2020)

293 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: