SÁNCHEZ, ABANS DE LA TAULA: ” NO HO RESOLDREM EN DOS ANYS “

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dimarts el termini de dos anys que ERC i la CUP van fixar a l’inici de la legislatura per donar una oportunitat al diàleg entre la Generalitat i l’Estat. “Per evitar frustracions cal que no ens posem terminis, i encara menys dos anys, perquè el que ha passat en deu anys no ho resoldrem en dos anys, ni en tres, ni en quatre”, ha afirmat en la compareixença al Senat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la portaveu d’ERC al Senat, Mireia Cortès, que li ha recordat que el temps “corre”, “i si no són valents ara i estan disposats a guanyar a l’independentisme a les urnes la dreta acabarà per imposar el seu projecte liberal, mentre que les esquerres s’hauran de preguntar si van fer tot el possible per plantejar una alternativa o només van seure a esperar”.

El president espanyol ha respost emplaçant l’independentisme a rebaixar les seves posicions. “Ja sabem que el seu programa de màxims és l’autodeterminació i l’amnistia, però si volem avançar a la taula de diàleg, hem de parlar de coses que tenim més a prop, perquè si només es pot parlar d’autodeterminació i amnistia és una imposició”. “No eren vostès els del ‘sit and talk’?”, ha preguntat.

A més, ha assegurat que malgrat que les formacions independentistes van aconseguir el 52% dels vots a les últimes eleccions, la xifra només suposa el 27% del cens, i ha emplaçat aquestes forces a fer autocrítica. “Cec que seria bo que l’independentisme digués a la societat catalana que el que va passar el 2017 no pot tornar a passar, i que no es pot vulnerar la Constitució i la legalitat democràtica”

En aquest sentit també ha insistit en la necessitat que el Govern parli amb els partits no independentistes. “M’agradaria que les institucions catalanes reconeguessin la diversitat de la societat catalana i paressin amb la part de la societat catalana que no combrega amb les tesis independentistes”, ha sentenciat. Sobre les discrepàncies entre ERC i Junts, Sánchez ha afirmat que fan evident que “el diàleg serà llarg”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (15-IX-2021)
N.de la R.
Com sempre,Sánchez hàbil i mentider. Diu que l’independentisme només representa el 27% del cens.I el seu govern ni tan sols representa aquest percentatge del cens espanyol.Entesos?

151 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: