SÁNCHEZ ANUNCIA UN MEGAPROJECTE PER POTENCIAR ENCARA MÉS L’IMPERIALISME DEL CASTELLÀ

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera important “invertir en un nou projecte estratègic que potenciarà el nostre idioma comú, l’espanyol”. Per això aquest divendres ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà “en poques setmanes” el projecte “Vall de la llengua”, que busca “generar oportunitats de negoci entorn de la llengua espanyola”.

Sánchez ha recordat que l’estat espanyol té quatre llengües oficials i cooficials i ha defensat que “fan el nostre país gran i ric”. Tot i així, ha posat per sobre el castellà assegurant que és l’idioma “conegut fora de les nostres fronteres amb 600 milions de castellanoparlants“. “Totes aquestes llengües amaguen un valor econòmic”, ha afegit.

Sánchez ha defensat el castellà com una eina per promoure “l’aprenentatge, la transformació digital, el turisme, les indústries culturals, la ciència i l’empresa”. El projecte busca aprofitar “els principals avenços innovadors i tecnològics en robòtica i intel·ligència artificial”, en castellà. Sánchez ha fet aquest anunci aquest divendres al Fòrum La Toja.

En aquest sentit ha dit que el castellà “té un potencial enorme de creació d’ocupació qualificada, creació de valor i desenvolupament industrial en la transformació digital”. Per això ha defensat el projecte Vall de la Llengua en considerar que “és el moment d’invertir en tota la potencia que té la nostra llengua comuna que és l’espanyol”.

Tot això es produeix en un moment en què la protecció del català i la resta de les llengües cooficials està en el focus del debat per la nova llei de l’audiovisual, que les menysté. Aquesta qüestió, a més, podria complicar-li molt a l’Estat la negociació dels pressupostos generals, que han d’abordar pròximament. Junts ja ha situat com a línia vermella el blindatge del català en aquesta llei. Demanen que s’afegeixin quotes de continguts en català per forçar les plataformes a produir-ne i d’aquesta manera protegir la llengua.
Informa:ELMON.CAT (1-X-2021)

109 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: