SÁNCHEZ, CENTRALISTA: ” LA GENERALITAT NO POT TANCAR BARCELONA “

Pedro SĂĄnchez s’ha fet el sorprès pel no dels independentistes catalans a la quarta pròrroga de l’estat d’alarma. El president espanyol no entĂŠn les crĂ­tiques al comandament Ăşnic, que nega que sigui una recentralitzaciĂł de competències. Ha defensat aquest comandament Ăşnic perquè hi ha coses que nomĂŠs pot fer l’Estat, com ara limitar la mobilitat interprovincial. “El que avui vivim no sĂłn circumstĂ ncies normals”, ha justificat el dirigent socialista en la seva rèplica.

En resposta a Laura Borràs, Sánchez ha recordat que el president Torra va demanar des del principi la limitació de la mobilitat entre províncies. I ho ha fet servir per defensar l’estat d’alarma: “El Govern de la Generalitat no té instruments jurídics per a tancar Barcelona. No els té”. Segons ha defensat, això només ho pot fer el govern espanyol amb l’estat d’alarma.

El president del govern espanyol ha negat que el comandament Ăşnic suposi la centralitzaciĂł de competències. De fet, ha apuntat que el diĂ leg ĂŠs continu amb les comunitats, assegurant que el 83% de les propostes dels governs autonòmics han estat incorporades al pla de desescalada. TambĂŠ ha subratllat que hi haurĂ  una negociaciĂł bilateral amb cada executiu. “Què mĂŠs podem fer?”, li ha preguntat. Ha negat cap “menyspreu” a l’autogovern de Catalunya.

Amb tot, el dirigent socialista ha dit tenir un “profund respecte per l’autogovern de Catalunya”. I ha etzibat a Borràs: “Potser molt més que alguns líders del seu partit”.

SĂĄnchez ha tingut un altre dard pel president Torra, fent servir el doctor Oriol MitjĂ . “Alguns epidemiòlegs de capçalera de la Generalitat de Catalunya han donat suport al nostre pla de desescalada”, ha ironitzat.

“La gent no sap les fronteres d’una àrea sanitària”
En resposta a Gabriel RufiĂĄn, el president espanyol ha defensat el desconfinament per provĂ­ncies, i no per zones sanitĂ ries com defensa el Govern de la Generalitat. “La gent no sap les fronteres d’una Ă rea sanitĂ ria. Vostè les sap, senyor RufiĂĄn?”, l’ha interpel¡lat directament. “Saben quines sĂłn les fronteres administratives de les provĂ­ncies i no les d’una Ă rea sanitĂ ria”, ha insistit en aquest sentit. No obstant això, ha dit que les comunitats poden proposar les seves propostes sempre que siguin factibles.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-5-2020)
N.de la R.
Jo no sĂŠ si tothom sap els lĂ­mits provincials.Jo, per exemple,no en sĂŠ tots els de la provĂ­ncia de Barcelona,”la meva”.En canvi sĂŠ perfectament quin ĂŠs el meu centre de salut,la meva Ă rea.Però com que la majoria de polĂ­tics no deuen trepitjar mai els locals de la salut pĂşblica ni fan servir mai la targeta sanitĂ ria aleshores els ĂŠs mĂŠs fĂ cil recordar les provĂ­ncies. Com diuen en castellĂ  ” piensa el ladrĂłn que todos son de su condiciĂłn”. Enteneu-me bĂŠ: no vull pas dir que els polĂ­tics siguin uns lladres sinĂł que molts ignoren quina ĂŠs la seva Ă rea de salut per falta d’Ăşs.

215 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: