S√ĀNCHEZ CITA TORRA AL FABRER A BARCELONA I DEMORA LA MESA ENTRE GOVERNS

La mesa entre governs no nai¬≠xer√† en el ter¬≠mini de quinze dies a par¬≠tir de la for¬≠maci√≥ del govern que √©s el que el PSOE i ERC havien fir¬≠mat en l‚Äôacord d‚Äôinves¬≠ti¬≠dura de Pedro S√°nchez. El pre¬≠si¬≠dent espa¬≠nyol ofe¬≠rir√† a Quim Torra reu¬≠nir-se la pri¬≠mera set¬≠mana de febrer i a Bar¬≠ce¬≠lona, segons va reve¬≠lar ahir en una entre¬≠vista ves¬≠per¬≠tina a TVE. Els quinze dies de ter¬≠mini es com¬≠plien estric¬≠ta¬≠ment el 29 de gener, aix√≠ que la cita amb Torra demo¬≠rar√† una mesa que encara no t√© els inte¬≠grants esco¬≠llits. Fonts de la pre¬≠sid√®ncia de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat avi¬≠sen que la demora √©s de S√°nchez perqu√® fa dies que volen tan¬≠car la cita i ahir ofe¬≠rien dues dates, el 30 o 31 de gener i el 6 o 7 de febrer, en espera que avui els dos gabi¬≠nets tan¬≠quin el dia. ‚ÄúEls pol√≠tics no podem ama¬≠gar-nos dar¬≠rere el Suprem‚ÄĚ, mant√© S√°nchez.

El pre¬≠si¬≠dent espa¬≠nyol sor¬≠pre¬≠nia a TVE entrant en el debat d‚Äôuna reforma del delicte de sedici√≥ al Codi Penal, una via apun¬≠tada pel s√≠ndic, Rafael Rib√≥, com a porta a la lli¬≠ber¬≠tat dels pre¬≠sos sense pas¬≠sar per l‚Äôindult ni l‚Äôamnis¬≠tia. I S√°nchez ho feia adme¬≠tent que la just√≠cia espa¬≠nyola est√† des¬≠fa¬≠sada res¬≠pecte a la UE. La pre¬≠gunta con¬≠creta era: Es plan¬≠teja revi¬≠sar o reduir la pena per sedici√≥? ‚ÄúCal anar pas a pas. √Čs evi¬≠dent que tota aquesta crisi ha demos¬≠trat una cosa: tenim un Codi Penal que no es cor¬≠res¬≠pon amb l‚Äô√®poca que li ha tocat viure a Espa¬≠nya. No tenim delic¬≠tes homo¬≠lo¬≠ga¬≠bles al que suc¬≠ce¬≠eix en altres pa√Įsos euro¬≠peus‚ÄĚ, rao¬≠nava S√°nchez. Pel pre¬≠si¬≠dent, la reforma del Codi Penal ‚Äďque neces¬≠sita majo¬≠ria abso¬≠luta i, per tant, el vot a favor d‚ÄôERC i JxCat‚Äď ‚Äú√©s un debat que s‚Äôhaur√† d‚Äôobrir al Congr√©s‚ÄĚ. ‚ÄúEn el que estar√† sem¬≠pre el govern d‚ÄôEspa¬≠nya √©s en el com¬≠pli¬≠ment estricte de la llei‚ÄĚ, afe¬≠gia. La reflexi√≥ de S√°nchez arriba despr√©s que l‚Äôal¬∑lusi√≥ del vice¬≠pre¬≠si¬≠dent Pablo Igle¬≠sias a la ‚Äúhumi¬≠li¬≠aci√≥‚ÄĚ dels tri¬≠bu¬≠nals euro¬≠peus a la just√≠cia espa¬≠nyola port√©s el Con¬≠sell Gene¬≠ral del Poder Judi¬≠cial (CGPJ) a fer una nota de pro¬≠testa.

Sobre la con¬≠sulta, S√°nchez vol ‚Äúvotar per unir els cata¬≠lans i no per frac¬≠tu¬≠rar-los‚ÄĚ i insta l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme a escol¬≠tar el major Josep Llu√≠s Tra¬≠pero quan diu que el proc√©s era un ‚Äúexer¬≠cici d‚Äôirres¬≠pon¬≠sa¬≠bi¬≠li¬≠tat‚ÄĚ o l‚Äôesco¬≠cesa Nicola Stur¬≠geon quan renega de la via uni¬≠la¬≠te¬≠ral.

LES FRASES
Tenim un Codi Penal que no es correspon amb l‚Äô√®poca en qu√® es viu. No tenim delictes homologables a altres pa√Įsos de la UE
El debat de la reforma del Codi Penal s’haurà d’obrir al Congrés. Al govern li toca complir la llei
Pedro S√°nchez
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (21-1-2020)

290 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: