SÁNCHEZ I TORRA ES REUNIRAN A BARCELONA EL DIJOUS 6-F

Ni la Junta Electoral Central, ni el Tribunal Suprem ni la Mesa del Parlament no alteren res: hi haurà reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra a Barcelona. I ja hi ha data: el dijous 6 de febrer. Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu del govern espanyol María Jesús Montero després de la reunió del Consell de Ministres. La data escollida, malgrat ser una de les proposades per la Generalitat, coincideix amb ple del Parlament. La dirigent socialista ha defensat que el diàleg és “clau per a resoldre un conflicte que ja porta massa temps enquistat” i ha deixat clar que Torra és l’interlocutor. Després d’aquesta reunió s’haurà de constituir la mesa de negociació entre governs, que ja va amb retard.

D’aquesta manera, segons ha informat La Moncloa, Pedro Sánchez començarà finalment a Barcelona la ronda de trobades amb els presidents autonòmics, malgrat que per protocol hauria anat primer el lehendakari Íñigo Urkullu. Després d’acudir a Barcelona, segons Montero, “seguirà per les restants capitals de comunitats autònomes al llarg dels pròxims mesos”. Encara no se sap ni el lloc ni l’hora de la reunió, ni si l’acompanyarà algun ministre a la trobada.

La ministra portaveu també ha volgut deixar tancat el debat sobre la interlocució: “Ara per ara Torra és el president de la Generalitat”. En aquest sentit, Montero ha insistit: “És obvi que el president de la Generalitat és el president Torra i és la persona amb qui s’ha de reunir el president espanyol”. Ha argumentat que “no hi ha cap resolució judicial ni norma que hagi dit el contrari”. Ha considerat que la Mesa del Parlament va actuar de forma “adequada” retirant-li l’escó però mantenint-li la condició de president.

Malgrat els cants de sirena de repetició electoral a Catalunya, i la seva possible afectació sobre el diàleg bilateral, el govern espanyol diu que no treballa amb aquest escenari. “No entenem que hagi d’haver-hi cap mena d’afectació”, ha respost la dirigent socialista. Si bé ha admès que “la política sempre és dinàmica” i que tractaran d’”encaixar els esdeveniments”. De momentò, però, “seguim amb el nostre full de ruta”. També ha instat el conjunt de partits del Parlament a dialogar “des d’una perspectiva àmplia”. Preguntada sobre la “comoditat” de Sánchez amb aquesta reunió, ha rebatut que la qüestió “no és la comoditat sinó el sentit de la responsabilitat”.

Malgrat els cants de sirena de repetició electoral a Catalunya, i la seva possible afectació sobre el diàleg bilateral, el govern espanyol diu que no treballa amb aquest escenari. “No entenem que hagi d’haver-hi cap mena d’afectació”, ha respost la dirigent socialista. Si bé ha admès que “la política sempre és dinàmica” i que tractaran d’”encaixar els esdeveniments”. De momentò, però, “seguim amb el nostre full de ruta”. També ha instat el conjunt de partits del Parlament a dialogar “des d’una perspectiva àmplia”.

Aragonès al Consell de Política Fiscal?

Pel que fa al Consell de Política Fiscal i Financera, que reuneix la ministra d’Hisenda amb els consellers del ram, la portaveu del govern espanyol ha avançat que la seva previsió és reunir-lo “durant les pròximes setmanes”. També ha desitjat que aquest cop hi participi el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que en les últimes ocasions no hi ha assistit hi ha enviat algun representant. “Tant de bo el senyor Aragonès hi acudeixi”, ha assegurat. “Seria interessant que participés amb absoluta normalitat com en altres moments”, ha defensat la ministra socialista.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-1-2020)

283 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: