SÁNCHEZ NO NECESSITA ELS DIPUTATS INDEPENDENTISTES

“Molts diputats, poca influència”

“Pedro Sánchez serà elegit sense necessitat dels vots independentistes i cap dels seus líders ni tan sols ha estat cridat a consultes pel president espanyol”

Després dels resultats indiscutibles de l’independentisme, amb 22 diputats al Congrés, la gran qüestió és què se’n fa, d’aquesta força institucional. ERC -i, en menor mesura, també JxCat- aspiraven a ser necessaris per a la configuració d’una majoria parlamentària d’esquerres a Madrid i, de fet, aquesta és la idea que va sobrevolar tota la campanya electoral a Catalunya. Fins i tot la proposta de Front Republicà –cent mil vots llargs que són una bona base per a un nou espai– estava posicionada (a l’entorn, tot i que en contra) d’aquesta possible col·laboració política amb el PSOE.

Però en aquest sentit el resultat ha estat decebedor. Pedro Sánchez serà elegit sense necessitat dels vots independentistes i cap dels seus líders ni tan sols ha estat cridat a consultes pel president espanyol. El PSOE disposa d’un coixí conformable de vots (des de Podemos fins al PNB, passant per diverses opcions regionalistes) i l’empresonament de molts dels diputats electes encara li facilita més la majoria absoluta. En el context de la pròxima legislatura al Congrés, els independentistes són perfectament obviables.

Tot plegat ha incrementat la importància de les pròximes eleccions europees i municipals. La força institucional de l’independentisme es demostrarà amb una marea d’alcaldies independentistes -amb especialíssima atenció a Barcelona- i un gran resultat a les eleccions europees, amb Puigdemont al centre del debat. La pròxima partida es jugarà lluny de Madrid.

 

N.de la R.
Ha passat el que havia de passar: que els diputats independentistes–o que es diuen independentistes–no són necessaris per a Sánchez. I encara que n’haguessin estat més Sánchez els hauria menystingut, perquè sap que qualsevol gest amb Catalunya li pot costar el lloc. Amb tot, faran bé els diputats de saber administrar el dia a dia i treure el màxim suc de l’autonomia actual.Però que no ens facin veure a galet i prou d’enredar la gent. La solució, si és que arriba alguna vegada és lluny de Madrid. Ara mateix cal centrar-se en les municipals i en els europees amb un vot massiu a favor de Puigdemont, l’enemic número 1 d’Espanya
499 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: