SÁNCHEZ TAMBÉ CONVIDA ELS INDEPES A LA MONCLOA: ” NO HAN DE TENIR POR “

Ja hi ha data: aquest dijous. Serà aquest dia quan Pedro Sánchez començarà la seva ronda de reunions bilaterals, amb les diferents formacions, per intentar reeditar els “pactes de la Moncloa” amb motiu del coronavirus. Aquest dijous començarà amb el cap de l’oposició, Pablo Casado, i durant dos dies mantindrà trobades amb representants de totes les formacions amb representació al Congrés, de major a menor mida. Els independentistes també estaran convocats. “No han de tenir cap temor”, ha assegurat María Jesús Montero. Ni recentralització ni res que se li assembli. No s’ha aclarit si aquestes reunions seran presencials o telemàtiques.

La ronda ha estat anunciada per la portaveu del govern espanyol després del Consell de Ministres d’aquest dimarts. La dirigent socialista ha defensat que volen “obrir un espai de diàleg amb totes les forces polítiques, econòmiques i socials”. Això inclou “partits, agents socials, comunitats autònomes, ajuntaments i societat civil”. Montero ha sostingut que tothom qui vulgui aportar les seves propostes, podrà fer-ho. “Esperem que aquest oferiment sincer sigui atès amb l’alçada de mires i generositat que requereix el país en aquest moment”, ha assegurat.

Sobre els partits independentistes, Montero ha deixat clar que també seran convocats i que podran aportar la seva “capacitat” per intentar assolir uns “consensos mínims”. “Els partits nacionalistes que governen Catalunya evidentment seran trucats i tan de bo acullin aquesta trucada amb esperit constructiu i d’aportar cadascú la seva capacitat de talent i creativitat per ajudar assolir els consensos mínims sobre els que es construeix la reconstrucció social i política per ara i a mitjà termini”, ha afirmat la portaveu espanyola.

Des de La Moncloa desitgen que “aquesta crida sigui ben rebuda per tothom”, perquè “és el moment de la unitat i de llums llargues”. Montero ha volgut garantir que “no han de tenir cap temor per un ànim recentralitzador”. En aquest sentit, ha defensat que “no va en el nostre ADN”. Són “un govern progressista que considera que l’Estat de les autonomies ha estat un èxit”. La gestió de la crisi del coronavirus ho ha posat de relleu, a parer seu.

L’ingrés mínim

Davant de la polèmica per l’endarreriment de l’ingrés mínim vital, establert en el programa del govern de coalició, la ministra d’Hisenda ha sostingut que “no es pot improvisar ni dissenyar d’un moment a l’altre”. En aquest sentit, ha descartat que s’aprovi un ingrés mínim “pont”. La mesura que s’aprovi serà la definitiva, per “quedar-se”. Ha indicat que s’estan “accelerant els tràmits” i que esperen que “vegi la llum” en els pròxims mesos.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-4-2020)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: