SÁNCHEZ VOL ” ADEQUAR EL FINANÇAMENT AUTONÒMIC ” PER RESOLDRE EL CAS CATALÀ

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimarts davant el ple del Senat per demanar “unitat” en la lluita conta la pandèmia i prometre que –independentment de les preferències d’uns i altres- buscarà “tants suports com sigui possible” per aprovar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021. També ha afirmat que el seu compromís per resoldre el conflicte polític a Catalunya “per vies polítiques” es manté intacte. Cal, ha dit, impulsar el retrobament a Catalunya. En aquest marc també s’ha compromès a “adequar el finançament autonòmic”. Sánchez també ha acusat el PP de manca de “lleialtat” a l’Estat per negar-se a renovar el CGPJ, el TC i el Defensor del Poble, que actuen amb el mandat caducat.

Segons Sánchez, els nous pressupostos han d’entroncar els 140.000 MEUR que arriben d’Europa i que “no es poden abordar sense uns pressupostos de caràcter immediat”.

El president del govern espanyol ha promès que aquests seran uns pressupostos “progressistes” i “de país”. “El meu missatge és unitat, unitat i unitat”, ha dit entre aplaudiments de la seva bancada, perquè “Espanya viu amb uns pressupostos que van ser impulsats al 2017 i que aleshores eren un problema, però que ara són pitjor que inservibles, són nocius perquè estan dissenyats per a una situació completament diferent”.

Buscarà “els màxims suports possibles” als PGE

Ha recordat a les formacions que de la mateixa mesura que demanen, per exemple, que es prorroguin els ERTO, el “lògic” seria que fessin possible els comptes que ho han de permetre. Buscarà, ha dit, “el major suport possible” perquè “com més base parlamentària tinguin aquests pressupostos més ràpida serà la recuperació”. “La nostra proposta és aconseguir el màxim suport possible, sense exclusions, perquè necessitem tothom”.

Acusa el PP de “bloquejar el país”

En aquest context ha advertit el PP que la seva negativa a renovar el CGPJ i el TC “no és un bloqueig al govern, sinó al nostre país”. “el bloqueig polític que estem veient durant aquestes últimes setmanes no pot posar en risc l’estabilitat i el correcte funcionament de les nostres institucions per interessos partidistes”.
Informa:ELMON.CAT (7-9-2020)

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: