SANCHIS ANUNCIA EL RETORN D’UN CANAL JUVENIL A TV3

Vicent Sanchis, director de TV3, ha anunciat que treballen amb una reordenació dels canals de la televisió pública que comportaria el retorn d’un espai juvenil, desaparegut des del tancament del canal 3XL ara fa vuit anys. En una entrevista a elCinèfil.cat, Sanchis ha explicat que treballen una proposta per a unir els continguts culturals i esportius -molt reduïts durant aquests anys per la pèrdua de drets televisius- que seria un híbrid del Canal 33 i l’Esport 3; i aprofitar l’espai que ara ocupa el Canal 33 al vespre en la mateixa freqüència que el Super 3 per a convertir-lo en un canal infantil i juvenil. Aquesta remodelació, explica, també afectaria l’actual Super 3, que es convertiria en un ‘Super 3 Z’ ‘amb espais en obert i una rèplica a internet’.

‘La idea és tirar endavant aquest canvi aquest mateix 2020 però donada la situació potser ho deixem per l’any que ve. A veure, ho farem si encara hi som…’, diu Sanchis. Després de plantejar aquest dubte, concreta que ho diu perquè ‘ja s’han engegat els mecanismes per convocar els concursos de direcció’. ‘ Ara parlo de mi. Potser jo ja no veig. Faré tot el que puga perquè el o la que vinga darrere ho puguin fer. Com a mínim que s’ho trobin ja pensat’, aclareix.

Fa mesos, Sanchis va explicar a VilaWeb que havien explorat la possibilitat de recuperar un canal infantil i juvenil col·laborant amb la FORTA, la federació de televisions autonòmiques. L’objectiu principal, segons que va dir llavors, era poder oferir el canal a plataformes com Movistar, que ara són reticents a incorporar el canal Super 3 al bloc de canals infantils per la seva hibridació amb el Canal 33.

El Super 3 i el 3XL ja van compartir freqüència entre 2010 i 2012 formant un bloc infantil i juvenil. Llavors, el Canal 33 i l’Esport 3 ocupaven una freqüència independent amb continguts les 24 hores del dia, però la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va decidir de reduir un canal de televisió i un de ràdio per les retallades pressupostàries.
Informa:VILAWEB.CAT (24-7-2020)

505 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: