En aquest sentit, Sanchis ha reconegut que “ara s’ha allunyat la possibilitat, per√≤ amb l’amena√ßa cont√≠nua que segons qui guanyi les eleccions espanyoles, s’aplicar√† el 155, tamb√© als mitjans” i ha avisat que aquest context fa que els periodistes treballin afectats per una certa “por”. Per aquest motiu, ha demanat a tots els partits pol√≠tics que facin una cr√≠tica constructiva de la seva feina i no nom√©s intentin desacreditar-los, mentre que Gordillo ha instat el Parlament a legislar per poder blindar els mitjans p√ļblics davant una hipot√®tica intervenci√≥.

La sessi√≥ d’aquest dimarts ha servit tamb√© per explicar com es va viure la intervenci√≥ a l’autonomia des de TV3 i Catalunya R√†dio, malgrat no haver estat finalment afectats directament,¬†i tamb√© per valorar com es van viure els dies entre el refer√®ndum de l’1-O i la declaraci√≥ d’independ√®ncia, on l’emissora de r√†dio dirigida per Gordillo va patir diversos atacs.

Atacs i assetjament contra Catalunya Ràdio

En aquest sentit, el director de Catalunya R√†dio ha lamentat l'”assetjament” que van patir alguns dels periodistes de l’emissora durant aquell per√≠ode, i especialment¬†M√≤nica Terribas, que ha assegurat¬† que va patir una pressi√≥ molt forta a les xarxes on va ser fortament insultada. Tamb√© ha recordat l’intent d’assalt que van patir el 27 d’octubre quan un grup d’ultres va atacar-los i va intentar accedir a l’emissora, deixant els treballadors tancats a dins fins que van arribar els Mossos.

Gordillo ha assegurat que tota aquesta situaci√≥ va portar a la creaci√≥ d’un “caldo de cultiu advers” contra la r√†dio i a¬†un intent de “criminalitzaci√≥” tant dels seus professionals com dels directius. Tot aix√≤, ha assegurat¬†va dur a una davallada de la publicitat que no es corresponia amb l’audi√®ncia, ja que tamb√© ha defensat que era molt superior a etapes anteriors.

Sanchis ha centrat m√©s la seva intervenci√≥ en el 155, i ha explicat els motius pels quals creu que¬†no va afectar finalment als mitjans de comunicaci√≥ p√ļblics, m√©s enll√† de l’oposici√≥ del PSOE. En aquest sentit, ha posat especialment √®mfasi en el fet que mitjans de tot el m√≥n “es fessin creus” que aix√≤ pogu√©s passar a l’Europa occidental moderna, i tamb√© a l’oposici√≥ d’entitats i associacions de professionals.

Els dos directors han comparegut en la comissió en qualitat de testimonis, així com també ho ha fet la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que ha lamentat les agressions a periodistes i ha fet una clara defensa de la llibertat de premsa. En la comissió no hi han participat, com ja és habitual, ni Ciutadans, ni el PSC ni el PP.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-6-2019)