SASSOLI ACCEPTA LA PETICIÓ D’EMPARA DE PUIGDEMONT AL PARLAMENT EUROPEU

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha anunciat aquesta tarda davant del ple de l’Eurocambra que ha decidit remetre a la Comissió d’Afers Jurídics la petició d’empara de Carles Puigdemont per la vulneració de la seva immunitat per part del jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional.

Puigdemont va sol·licitar l’empara de la Cambra davant una informació publicada per El Mundo, el passat 30 d’agost, en què es revelava que estava sent objecte d’una nova investigació per part de l’Audiència.

A través d’una carta a Sassoli, Puigdemont va denunciar que amb aquesta investigació s’estava vulnerant la seva immunitat com a membre del Parlament, per la qual cosa va reclamar que la seva sol·licitud d’empara entrés al ple i que fos remesa tan aviat com fos possible a la Comissió d’Afers Legals.

Això és el que ha fet avui el president del Parlament Europeu en el primer ple després de l’estiu. Ha donat a conèixer davant del ple la petició i la decisió d’enviar-la a la comissió.

En la carta, Puigdemont advertia Sassoli que estava sent investigat penalment per les seves activitats polítiques, i que dins d’aquest procediment s’haurien autoritzat judicialment escoltes que podrien afectar directament o indirectament al secret de les seves comunicacions, la seva intimitat personal així com les seves funcions com a diputat al Parlament Europeu.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2020)

433 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: