SCC TÉ RAÓ: LA GENERALIITAT DISCRIMINA ELS CASTELLANOPARLANTS

( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

Societat Civil Catalana té tota la raó del món quan diu que la Generalitat discrimina els castellanoparlants.Sí, perquè cada cop que parla o escriu en castellà als espanyols residents a Catalunya o d’altres nacionalitats els està marginant perquè no els considera catalans i els tracta com a estrangers o els tracta com a gent discapacitada per aprendre la llengua del país.Quan s’acabarà aquest racisme, aquesta discriminació ?
D’altra banda, també té raó quan parla del bilingüisme de l’administració estatal. Gairebé tot ho fa bilingüe,és a dir, en castellà i espanyol.Tots sabem que el català està ben normalitzat, per exemple, a la guàrdia civil, exèrcit, policia,jutjats…oi?
Llàstima que no parli dels negocis particulars amb l’excusa que cadascú pot usar la llengua que vulgui,perquè l’any passat el Gobierno va fer gairebé 300 disposicions imposant el castellà en els negocis “privats”. I d’això pràcticament no en parla ningú. La llibertat per a ells és que els castellanoparlants només parlin castellà i que els catalans de llengua siguin els únics bilingües.
Finalment,posa en valor els valors de la “llengua comuna”.Ens imaginem que vol dir el català, la llengua comuna dels Països Catalans.I si volem ser més universals,l’anglès ens agermana a tothom i no el castellà que és la llengua que té més analfabets de tot el planeta.Sembla lògic que quan es va a un altre país es comença per aprendre´n la llengua . I si no s’hi troba bé sempre es pot tocar el dos.
Hauríem de començar a plantar cara a tant intent de genocidi abans que no sigui massa tard.La llengua no pot esperar.
(12-8-20209

312 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: