SECTORS CRÍTICS DE L’ANC, DISCONFORMES AMB EL RUMB DE LA DIRECCIÓ

El malestar d’alguns sectors de l’ANC amb la direcció de l’entitat pel seu suposat “seguidisme” dels partits independentistes es farà visible demà, segons ha pogut saber l’ARA, amb una concentració a Girona davant el Centre Cultural de la Mercè, on tindrà lloc el plenari del secretariat nacional. Aquesta concentració, excepcional fins ara, obeeix a la manca de determinació de l’entitat per reclamar que s’acabin “les lluites de poder” entre JxCat i ERC, que s’han fet més visibles que mai aquesta setmana amb la presidència de la Diputació de Barcelona.

Després de les concentracions que hi ha hagut aquesta setmana davant les seus dels dos grans partits independentistes i de la Diputació de Barcelona per denunciar els pactes amb el PSC sota el lema #STOP155, convocades per l’ANC, aquests sectors consideren que no n’hi ha prou i que l’entitat, com a motor de les mobilitzacions independentistes, ha de deixar “d’anar a remolc dels esdeveniments i tornar a agafar la iniciativa”.

Els crítics recorden el “President, posi les urnes“ que va etzibar l’aleshores presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, al president Artur Mas durant la Diada del 2014 perquè facilités la votació del 9-N per recordar el paper rellevant que ha jugat l’entitat durant el Procés.

Aquesta concentració, que tindrà lloc a les 9 del matí a la pujada de la Mercè de la capital gironina, és una iniciativa sorgida de l’última comarcal de l’ANC del Maresme, i està oberta a tothom perquè hi acudeixin el màxim nombre de persones.

Un dels membres d’aquest sector denuncia que “l’ANC no està liderant el Procés els últims mesos, i si no exerceix aquest rol no sé de què serveix”. L’objectiu de la concentració de demà és expressar el malestar d’una part dels associats. “Els partits només lluiten pel poder, per gestionar l’autonomia com si l’1-O no hagués existit mai”.

En aquest sentit, atribueix la indefinició de l’entitat a “una direcció més contaminada i més pressionada pels partits per la presència de gent vinculada a JxCat i ERC, que posen bastons a les rodes a totes les iniciatives per treballar per materialitzar la República”.

Informa:ARA.CAT(12-7-2019)

415 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: