La cursa per Barcelona, per ara, est√† molt disputada. Aix√≠ es despr√®n de l‚Äô√ļltim bar√≤metre del CIS, publicat aquest dijous, segons el qual Ernest Maragall i Ada Colau estarien en una situaci√≥ d‚Äôempat t√®cnic, tant pel que fa a la intenci√≥ de vot com al repartiment de regidors dins l‚ÄôAjuntament. En tot cas, el que certifica aquesta enquesta √©s que la cosa estar√† entre dos. La resta queden bastant allunyats.

¬†Concretament, segons la darrera onada del bar√≤metre i amb la cuina, Barcelona en Com√ļ tindria una intenci√≥ del 23,0% i ERC del 22,9%, a tan sols una d√®cima de dist√†ncia. Aix√≤ es traduiria en una forquilla de regidors de 10-11 per a l‚Äôactual alcaldessa Ada Colau i de 9-11 per a l‚Äôaspirant Ernest Maragall. Tots dos tenen, doncs, la mateixa projecci√≥ per la banda alta.

La tercera posició seria per al PSC, amb una intenció de vot del 12,9% i entre 6-7 regidors. El quart classificat seria Junts per Catalunya, amb entre 5 i 7 regidors. Per darrere se situarien la candidatura de Manuel Valls (5-6), el PP (2-3) i la CUP (2). Tant Vox com Barcelona és Capital (Jordi Graupera) no obtindrien representació.

Amb aquests n√ļmeros sobre la taula, Maragall seria el gran guanyador de les eleccions municipals del 26-M, aconseguint entre quatre i sis regidors m√©s dels que disposaven els republicans a Barcelona. Per la seva part, Colau¬†aspira, com a molt, a mantenir els actuals onze regidors o perdre‚Äôn un. El PSC en guanyaria entre dos i tres.

Per contra, JxCat, amb Quim Forn i Elsa Artadi al capdavant, no aconseguiria mantenir els deu regidors de CiU, i en perdria entre tres i cinc. Per la seva part, el Barcelona és Canvi de Manuel Valls quedaria molt lluny de les seves pròpies expectatives. Com a molt aspiraria a pujar en un regidor el grup municipal de Ciutadans.

el que fa a les possibles aliances postelectorals, tenint en compte aquests resultats, l’independentisme no sumaria prou per governar en coalició. Per contra, una aliança de les esquerres sí que podria arribar a sumar per la banda alta. Malgrat tot, necessitaria el suport d’una tercera força per la banda baixa, com podrien ser el PSC o JxCat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-5-2019)