SEGONS “LA VANGUARDIA”: EL PSC GUANYARÀ LES ELECCIONS A CATALUNYA

El PSOE i el PP millorarien notablement els seus resultats a les eleccions del 10-N respecte els darrers comicis espanyols del 28 d’abril, segons un sondeig de GAD3 de ‘La Vanguardia’. Els socialistes es reforçarien amb 11 escons més i gairebé tres punts percentuals, mentre que els populars es consolidarien com a primer partit a l’oposició amb un augment de gairebé 20 diputats –de 66 a 85–. Segons el sondeig, Unides Podem en perdria 5 i passaria de 37 a 42, mentre que Ciutadans seria el més perjudicat per la repetició amb 16 diputats menys, de 41 a 57

Pel que fa als partits independentistes, ERC es quedaria amb dos diputats menys i passaria de 15 a 13, mentre que JxCat es mantindria als 7 actuals. D’altra banda, també canviaria el guanyador de les eleccions a Catalunya, que passaria d’ERC al PSC, per un marge de més de 4 punts. Ciutadans perdria dos diputats catalans i En Comú Podem tindria un descens molt lleu.

Vox també empitjoraria resultats en aquestes noves eleccions, amb 5 diputats menys, mentre que el PNV es mantindria a 6 i Bildu es quedaria amb 3. Segons el sondeig publicat, el bloc progressista de socialistes i Unides Podem es quedaria amb 171 diputats, de manera que amb els 6 del PNV en tindrien suficient per la majoria absoluta i no necessitarien el suport de les formacions independentistes. La suma de PP, Cs i Vox es quedaria als 147 diputats.

Al sondeig també es recull que el 43% d’espanyols considera que president en funcions, Pedro Sánchez, ha estat el culpable de la repetició electoral, mentre que el 35% considera que són tots els líders els responsables. D’altra banda, un 32% prefereix un pacte de govern entre socialistes i Unides Podem.

Informa:ELMON.CAT (22-9-2019)

306 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: