SEGONS “LA VANGUARDIA”, L’INDEPENDENTISME SUPERARIA EL 50% DELS VOTS

Esquerra guanyaria les eleccions per davant de JxCat al Parlament si fossin ara. Aquest és el pronòstic d’una enquesta de La Vanguardia, que es publicarà demà diumenge, i que situa els republicans a més de deu diputats dels de l’expresident Carles Puigdemont -a diferència del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat que els posava frec a frec-. L’enquesta -que s’ha fet de l’1 al 4 de setembre- dona a ERC 42 diputats (ara en té 32), a JxCat 31 (actualment 34) i al PSC 26, augmentant així una desena d’escons socialistes respecte els 17 actuals.

El partit que més suports perdria seria Ciutadans, que el 2017 va guanyar els comicis amb 36 diputats i ara cauria fins els 13. Tanmateix, el PP només en pujaria 4 i n’obtindria un total de 8, mentre que l’extrema de Vox aconseguiria entrar al Parlament amb 4 diputats.

ERC i JxCat arribarien pràcticament empatats a unes eleccions al Parlament, segons el CEO

Els comuns caurien lleugerament respecte les eleccions de fa tres anys i passarien a tenir 7 diputats (actualment 8). La CUP, al seu torn, es mantindria amb els quatre escons actuals.

Amb aquestes dades, l’independentisme tindria una gran majoria arribant fins als 77 diputats (ara en tenen 70) i per primer cop els partits que donen suport a l’estat independent superarien el 50% dels sufragis. La baixada de la participació als comicis perjudicaria, doncs, als contraris al sobiranisme.

Tot i això, amb el resultat de l’enquesta de La Vanguaria, Esquerra tindria dues opcions a l’hora de governar: Junts per Catalunya com en el Govern actual, amb qui sumaria 73 escons, o amb el PSC amb qui reuniria la majoria absoluta.

Informa:ARA.CAT (6-9-2020)

249 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: