SEGONS LA VANGUARDIA, TRIOMF DELS INDEPES EN VOTS I ESCONS

ERC guanyaria les eleccions catalanes si se celebressin ara i JxCat escurçaria distàncies en comparació amb sondejos anteriors, segons una enquesta que publicarà demà La Vanguardia, realitzada entre el 3 i el 6 de febrer. ERC obtindria 37 escons (32), seguida de JxCat amb 31 (34). La CUP pujaria a 6 (4) i amb tot plegat l’independentisme passaria a 74 escons (72) i superaria l’unionisme en vots.

Segons assenyala el diari, ERC avantatja en 5 punts JxCat, però “algunes dades directes de l’enquesta suggereixen que la pugna per l’hegemonia nacionalista no està necessàriament resolta”.

El PSC quedaria en tercera posició amb 27 representants (17), recuperant molt vot de Cs, formació que quedaria amb només 12 parlamentaris (36). Els comuns obtindrien 10 escons (8) i el PP passaria a 8 (4), en captar també vot de Cs. Vox entraria a la cambra catalana amb 4 escons.

L’enquesta també assenyala que, malgrat els bons resultats de l’independentisme la major part de la població catalana no és partidària de la independència.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-2-2020)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: