SEIXANTA-CINC POLICIES ESPANYOLS CONTINUEN INVESTIGATS PER LES CÀRREGUES DEL PRIMER D’OCTUBRE A BARCELONA

La causa judicial per les càrregues policíaques del Primer d’Octubre a Barcelona ha acabat amb seixanta-cinc agents policíacs investigats pel jutjat d’instrucció número 7. En els mesos vinents, el jutge haurà de decidir quins encausats i quines actuacions van a judici.

A Barcelona les tres acusacions particulars – Irídia, Òmnium i l’ANC – han realitzat una pericial que ha comptabilitzat més de quatre-centes cinquanta conductes desproporcionades. En total, Irídia actua com a acusació popular i particular de tretze persones, per agressions que van tenir lloc a set escoles: l’institut Pau Claris, l’institut Ramon Llull, l’escola els Horts, l’escola Mediterrània, l’escola Àgora, l’escola Prosperitat i l’escola Infant Jesús.

També hi ha oberta la causa d’en Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una bala de goma i s’investiga en una causa separada de la resta. En aquest cas, s’investiga a l’agent que va efectuar fins a tres trets (lesionant-lo amb el tercer) i al màxim comandament sobre el terreny, els quals estan processats per un delicte de lesions greus. A més, un informe pericial dels Mossos d’Esquadra va confirmar que dos superiors jeràrquics eren sobre terreny en el moment dels trets, i van autoritzar l’ús de les bales de goma a una distància curta i a l’alçada del cap; motiu pel qual Irídia ha demanat que també siguin processats.
Informa:VILAWEB.CAT (28-IX-2022)

70 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: