SEMPRE QUE CATALUNYA VOL SALVAR ESPANYA QUEDA ARRASADA

“Sempre que els catalans volen salvar Espanya, Catalunya és arrasada ”
( JOAN PUIG )

Té raó Gabriel Rufián dient en el discurs d’investidura de Pedro Sánchez que Espanya no ens roba. Ens roben els seus dirigents, concretament 20.000M€ a l’any d’espoli fiscal i és aquí on s’equivoca el portaveu republicà. No podem oblidar l’espoli que patim com a poble. És veritat com diu Rufián, que qui també ens roba són els Rato, Bárcenas o Pujol, però també els Chaves del PSOE o el PSC del Consell Comarcal del Barcelonès i en podríem afegir uns quants més.

Rufián tindria raó en defensar un no bloqueig al Gobierno de Pedro Sánchez si vivíssim al Canadà o al Regne Unit, països on tenen garantida un grau de democràcia consolidat. L’estat espanyol és diferent, perquè governi qui governi la repressió segueix endavant i la no negociació també. Espanya mai negociarà res amb Catalunya, només busca la claudicació.

Intentar un cop més salvar Espanya i sobretot l’esquerra espanyola és tornar a l’error de sempre. Nosaltres ho acabarem pagant molt car com ja va passar amb la derrota de les forces republicanes a la guerra civil espanyola, els catalans vam ser castigats doblement per la fidelitat a la República i pel fet de ser catalans

Si les forces independentistes tinguessin un full de ruta clar, no estaríem en aquesta situació. Junts per Catalunya votant No al Congrés dels Diputats, però pactant la Diputació de Barcelona amb el 155 i per la seva banda, ERC abstenint-se gratuïtament per posar el 155 al capdavant del govern espanyol. Tot plegat provoca desconcert entre els més de 2 milions de votants independentistes, el desencís va en augment malgrat que els partits ho neguin. El mateix argument de Rufián per abstenir-se a Madrid ho diu tot, “al setembre l’abstenció serà molt més complicada” és a dir si ara tinguéssim la sentència, l’abstenció no seria possible, el que demostra el desconcert existent entre els dirigents independentistes.

Cal fer autocrítica entre els partits polítics independentistes i les organitzacions de la societat civil. Ara cal que es tanquin aquest estiu i no surtin fins que no consensuïn un full de ruta clar i entenedor, tots a una per portar-ho a terme.

Informa:LA REPUBLICA.CAT (25-7-2019)

367 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: