SENSE POR I AMB INTERNET: ELS JOVES, GRANS PROTAGONISTES DE LA INDEPENDÈNCIA ( RAMON SERRA )

“Nosaltres restarem sempre fidels al servei d’aquest poble”
( RAMON SERRA )

Tot el que està passant a Catalunya i fora d’aquí–sortosament el nostre problema ja és universal-ja ha estat prou analitzat. Per tant, jo no perderé pas a reptir el que tothom ha vist i ha viscut. Amb tot, m’agradaria aportar un parell d’apunts: el paper de les noves tecnologies i el de la joventut.
En la guerra psicològica entre Catalunya i Espanya cal celebrar que les noves tecnologies tinguin una gran importància. A nous temps, noves formes de combat. L’èxit de Tsunami Democràtic, per exemple, així ho demostra perquè té més de 370.000 seguidors .A falta de líders reals vivibles, els més importants són a la presó o a l’exili,Tsunami marca les pautes a seguir i la gent està disposada a fer-ne cas.L’ocupació de l’aeroport de Barcelona va ser un èxit espatarrant.

Va col·locar Catalunya al mapa del món, si és que feia falta. Un cop més es demostra que amb un lliri a la mà no es va gaire lluny.Tampoc no cal violència,però sí actuacions eficaces i constants.Fins aquest moment ha estat un èxit total i no sembla pas que el foc dels cors, que no pas els focs del carrers, s’hagi d’apagar amb el pas dels dies. En els pròxims s’anuncien més actuacions, especialment en el partit Barça-Madrid, ajornat pel feixista Tebas perquè el món no veiés a través de la televisió les protestes dels catalans. Però com diu el refrany si no vols brou tres tasses:el dia que es jugui aquest partit hi haurà un ambient impressionant.Tot el món ho podrà veure.

Naturalment el fet que el matx no s’hagi disputat aquesta dissabte a la una per facilitar-ne la visió per televisió del nombrós públic asiàtic ha representat la pèrdua de molts milions.Però als dirigents espanyols els importa ben poc, perquè cal “l’honor” per sobre de tot.Què els importa perdre molts milions quan està en joc el nom d’Espanya? Com sempre, els espanyols són capaços de quedar cecs si nosaltres perdem un ull. Els són així i no canviaran mai dels mais, mai dels mais.I encara hi ha algú que no ho entén o no ho vol entendre. Ostres,tu!

Pel que fa a la participació dels joves en totes les manifestacions i accions de forma majoritària em fa sentir enormement feliç i esperançat. Fa goig veure que són a tot arreu i a primera línia.I el que és més important,no tenen por. A diferència dels qui hem viscut el franquime on la por ens havia arribat fins al moll dels ossos,ara se n’han desfet del tot.És emocionante com planten cara a totes les forces d’ocupació

Sempre els joves han estat l’esperança de Catalunya. Però els que som grans no hem pogut donar-los un país millor. Ells ho ha vist clar i pensen tirar pel dret.I fan bé, perquè es circumstàncies d’ara no són les mateixes que en temps del franquimse. I com he dit abans, les noves tecnologies són essencials per continuar el combat, lluny dels mitjans de cocmunicació tradicionals a mans de les forces del poder i, en dfinitiva,de l’espanyolisme. Cal estar mobilitzats a tot hora. El carrer serà la base de l’èxit com a França amb les armilles grogues, a Hong-kong o a Xile. Tenir un escó més o menys no serveix de res.
La independència,.doncs, és més a prop que mai. Ara fa falta constància i fer la guerra psicològica amb intel·ligència davant un enemic tan barroerament poderós. Com deia el poeta Espriu “Ah, joves llavis desclosos després de la foscor,si sabíeu com l’alba ens ha trigat,com és llarg d’esperar un alçament de llum en la tenebra”.
(27-10-2019)

434 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: