SENYORS DE L’ANC, CAL CONTROLAR EL TERRITORI SI VOLEM QUE LA INDEPEND√ąNCIA SIGUI EFECTIVA ( RAMON SERRA )

“No hem de tornar a l’escorxador” (¬†¬† RAMON SERRA, editor¬†¬† )¬†¬† Fa b√© l’ Assemblea Nacional Catalana de tra√ßar un cam√≠ cap a la independ√®ncia at√®s el gurigall dels parttis. Amb¬† tot, no cal flagelar-se m√©s del que cal, un esport al qual els catalans hi som molt aficionats. Gaireb√© la majoria dels pa√Įsos que s’han independitzat de les ses seves metr√≤polis han viscut escenes de tensi√≥ fins al darrer moment. Els Estats Units en s√≥n un exemple. D’altra banda, tots sabem que el gremi dels pol√≠tics, segurament despr√©s del dels periodistes, √©s especialista en els apunyalaments per l’esquena at√®s que a la lluita pel poder a vegades arriba a l√≠mits fratricides. La fauna huma √©s aix√≠ i els catalans no en som cap excepci√≥.

Dit aix√≤, convindria que l’ANC toqu√©s de peus a terra. Totes les observacions que fa s√≥n molt valuoses, per√≤ de res no serviria que s’arri√©s la bandera espanyola de la Generalitat i que es proclam√©s la independ√®ncia al DOGC. Tornar√≠em a la situaci√≥ que ja coneixem: m√©s detencions, judicis, empresonaments i potser algun mort. O alg√ļ ho dubta?

T√© ra√≥ l’ANC quan parla de la unilateralitat. Que alg√ļ pensi que es pot negociar aquest cap√≠tol amb Espanya es que no gira rod√≥, √©s un tocat del bolet. Cal blasmar tamb√© els que volen ajornar la independ√®ncia “ad calendas” tot esperant eixamplar la majoria com si la difer√®ncia de 4,46% a favor nostre en les darreres eleccions no serv√≠s de res o com si Espanya ens en faria cas encara que f√≥ssim el 100%. I tampoc no cal esperar res d’Europa llevat d’una grans pressi√≥ internacional, que ara no es veu enlloc, que dugu√©s a un refer√®ndum acordat. Sembla que aquesta via seria l’√ļnica que podria substituir els resultats de l’1-O i de les √ļltimes eleccions “legals”.

Aleshores, qu√® cal fer? En primer lloc el control del territori. Si els taxistes van ocupar molts carrers de Bbarcelona durant dies i no va pasar res,l’ANC s’hauria de preocupar que les grans manifestacions servissin a partir d’ara d’alguna cosa m√©s pr√†ctica. Per proclamar la independ√®ncia de forma efectiva cal sobretot poder-la mantenir. Per tant, arriar la bandera o procalamar-la al DOGC no serviria m√©s que per pruduir m√©s viol√®ncia espanyola si no som capa√ßos al mateix temps de tenir el control total de fronteres ,aeroports, ports i edificis p√ļblics.

Que ning√ļ no esperi la col¬∑laboraci√≥ dels Mossos. El judici ho ha deixat ben clar.Aleshores, aquest mili√≥ de persones, m√©s o menys, hauria d’ocupar pac√≠ficament tots aquests indrets i tenir capacitat de resist√®ncia per mantenir-s’hi el temps que calgui. Si volem la independ√®ncia ser√† necess√†ria la desobedi√®ncia, que pot ser perfectament pac√≠fica.

Sense el control de tots aquest centres de poder es conduir la gent a l’escorxador espanyol

(23-3-2019)

 

1.950 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: