“SEREM RESTITUÏTS I NO ENS APARTARAN DE LA POLÍTICA “

Carles Puigdemont ho té clar “serem restituïts i no ens apartaran de la política”, així de confiat s’ha mostrat en una roda de premsa, celebrada aquest migdia, a Brussel·les. El president legítim assegura que, “sigui quin sigui” el veredicte de la justícia espanyola, no deixarà de participar en la campanya electoral.Més enllà d’agraïr l’oferiment de Gonzalo Boye, Beatriz Talegón i Xavier Trias com a substituts provisionals de la llista de Junts per Catalunya, Puigdemont assegura que els obstacles “ens motiven més a seguir denunciant l’actuació de l’estat espanyol”.

Boye es vol situar “al cantó correcte” de la defensa dels drets fonamentals

L’advocat Gonzalo Boye creu que l’objectiu de l’actuació de la Junta Electoral era “de no voler que es presentes Junts per Catalunya”. En cas que la justícia espanyola no doni la raó a Puigdemont, Comín i Ponsatí, en primer terme, Boye ha anunciat un recurs al Constitucional i “si fa falta una qüestió prejudicial” als tribunals europeus.

Sense deixar de banda l’acció judicial, l’advocat del president legítim ha expressat amb contundència com “ara toca saber en quina banda s’està en la defensa dels drets fonamentals”.

 

Comín apunta que Catalunya participa en un combat entre “la regressió autoritària i l’aprofundiment democràtic”

 

El conseller legítim de Salut, Toni Comín, creu que Catalunya “és un dels escenaris d’un combat entre l’aprofundiment democràtic i la regressió autoritària” de l’estat espanyol. En aquest sentit, Comín ha recordat com la Unió Europea “es funda per impedir que l’autoritarisme s’imposi”.

Per la seva banda, Clara Ponsatí té confiança “en què encara existeixin instints democràtics en les institucions espanyoles”. La consellera legítima d’Ensenyament avisa que “aquest combat seguirà on sigui”, en referència al front judicial europeu.

 

Les institucions i la justícia espanyola “estan al servei de la unitat d’Espanya”, afirma Beatriz Talegón

 

Beatriz Talegón ha justificat la seva presència en la llista de Junts per Catalunya com una oportunitat per denunciar que a l’Estat, “les institucions i la justícia estan al servei de la unitat d’Espanya i no pas per protegir els drets dels ciutadans”.

L’advocada ha fet una crida a la Unió Europea “a no seguir mirant cap a una altra banda”, perquè el “problema real d’Espanya no és l’independentisme”. Talegón ha denunciat que encara “patim les mancances” de la Transició. Un altre dels substituts provisionals de la llista juntaire, Xavier Trias, s’ha mostrat “orgullós de la confiança expressada pel president Puigdemont” i a la vegada ha reivindicat que la seva presència “permeti visibilitzar la veu del PDeCAT”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (4-5-2019)

413 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: