S’ESPEREN CAP A 100.000 PERSONES EN L’ACTE DE PERPINYÀ DEL 29-F

Ja com a eurodiputat i gaudint d’immunitat parlamentĂ ria, el president a l’exili, Carles Puigdemont, trepitjarĂ  PerpinyĂ  el proper dissabte 29 de febrer. Acompanyat dels tambĂ© eurodiputats Toni ComĂ­n i Clara PonsatĂ­ – que ho serĂ  una vegada s’hagi fet efectiu el Brexit el 31 de gener- Puigdemont serĂ  present a l’acte organitzat pel Consell per la RepĂșblica a la capital del RossellĂł.

La reuniĂł se celebrarĂ  a les 12 del migdia a l’aparcament del Parc des Expositions a PerpinyĂ . “Carles Puigdemont serĂ  el protagonista d’aquesta reuniĂł del Consell per a la RepĂșblica Catalana dels Pirineus Orientals on esperem entre 50.000 i 100.000 persones”, ha confirmat JĂșlia TaurinyĂ , l’ambaixadora d’aquest consell al RossellĂł, al diari L’IndĂ©pendant.

A l’acte, que vol tenir un carĂ cter transversal, s’hi espera tambĂ© la participaciĂł de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, aixĂ­ com la dels alcaldes de la Catalunya Nord ique van signar un manifest en quĂš es reivindica el respecte a les llibertats i als drets fonamentals del poble catalĂ .

L’acte ha estat batejat com La RepĂșblica al centre [del mĂłn], en un gest de complicitat amb la famosa sentĂšncia de Salvador DalĂ­ que situava l’estaciĂł de tren de PerpinyĂ  com el centre del mĂłn.

La primera intenciĂł dels organitzadors va ser que l’acte es realitzĂ©s en un temple de catalanitat al RossellĂł com l’estadi Aime Giral, lloc de joc habitual de l’equip de rugbi de la USAP per limitacions d’aforament. Les xifres de capacitat, perĂČ, han fet que s’acabi descartant aquesta opciĂł.

La presĂšncia de Puigdemont, ComĂ­n i PonsatĂ­, que el Consell per la RepĂșblica ja dona per feta, no ha de comportar cap risc un cop l’Estat francĂšs ha assegurat que no els detindrĂ  atesa la seva immunitat com a europarlamentaris —es preveu que PonsatĂ­ ja ho serĂ  de ple dret en la data de l’acte.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-1-2020)

475 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: