S’ESPEREN CAP A 100.000 PERSONES EN L’ACTE DE PERPINY√Ä DEL 29-F

Ja com a eurodiputat i gaudint d’immunitat parlament√†ria, el president a l’exili, Carles Puigdemont, trepitjar√† Perpiny√† el proper dissabte 29 de febrer. Acompanyat dels tamb√© eurodiputats Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠ – que ho ser√† una vegada s’hagi fet efectiu el Brexit el 31 de gener- Puigdemont ser√† present a l’acte organitzat pel Consell per la Rep√ļblica a la capital del Rossell√≥.

La reuni√≥ se celebrar√† a les 12 del migdia a l’aparcament del Parc des Expositions a Perpiny√†. “Carles Puigdemont ser√† el protagonista d’aquesta reuni√≥ del Consell per a la Rep√ļblica Catalana dels Pirineus Orientals on esperem entre 50.000 i 100.000 persones”, ha confirmat J√ļlia Tauriny√†, l’ambaixadora d’aquest consell al Rossell√≥, al diari L’Ind√©pendant.

A l’acte, que vol tenir un car√†cter transversal, s’hi espera tamb√© la participaci√≥ de l’Assemblea Nacional Catalana i d’√ímnium Cultural, aix√≠ com la dels alcaldes de la Catalunya Nord ique van signar un manifest en qu√® es reivindica el respecte a les llibertats i als drets fonamentals del poble catal√†.

L’acte ha estat batejat com La Rep√ļblica al centre [del m√≥n], en un gest de complicitat amb la famosa sent√®ncia de Salvador Dal√≠ que situava l’estaci√≥ de tren de Perpiny√† com el centre del m√≥n.

La primera intenci√≥ dels organitzadors va ser que l’acte es realitz√©s en un temple de catalanitat al Rossell√≥ com l‚Äôestadi Aime Giral, lloc de joc habitual de l‚Äôequip de rugbi de la USAP per limitacions d‚Äôaforament. Les xifres de capacitat, per√≤, han fet que s’acabi descartant aquesta opci√≥.

La pres√®ncia de Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠, que el Consell per la Rep√ļblica ja dona per feta, no ha de comportar cap risc un cop l‚ÄôEstat franc√®s ha assegurat que no els detindr√† atesa la seva immunitat com a europarlamentaris ‚ÄĒes preveu que Ponsat√≠ ja ho ser√† de ple dret en la data de l‚Äôacte.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-1-2020)

386 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: