S’ESVAEIXEN ELS DUBTES: EL MOBILE NO MARXA ENLLOC I AIXÒ INCLOU MADRID

“No ens movem enlloc, i això inclou Madrid”. Així ho ha assegurat John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l’organitzadora del Mobile World Congress (MWC), la gran fira tecnològica que se celebrarà a Barcelona del 24 al 27 de febrer. Responent als dubtes sorgits sobre el futur del congrés després de les amenaces de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, sobre emportar-se el MWC a Madrid, Hoffman ha asseverat que “això no passarà”.

Sense donar massa bombo a l’assumpte, Hoffman ha reafirmat el compromís del MWC amb Barcelona assegurant que “fins al 2023 tenim contracte amb la Fira i aquí ens quedem. Fins al 2023 i fins que convingui”. Amb el to irònic i divertit que el caracteritza, Hoffman no ha esperat a les preguntes dels periodistes per parlar de la polèmica amb Madrid, i ha acabat la presentació de l’edició d’enguany dient: “Per acabar us volia parlar del futur del Mobile, però em comenten que ja s’ha dit. Ara es veu que ens movem a Madrid?”, ha preguntat entre rialles.

“No vull ofendre ningú, però de veritat que la premsa de vegades no sé d’on traieu les coses. Per què no em trucàveu? Us hagués dit clarament que no ens movem enlloc!”. Una afirmació tan contundent que deixa per terra totes les esperances de la capital espanyola. “Des del 2006 que som a Barcelona i estem molt contents”, ha explicat Hoffman, deixant la porta oberta a la capital catalana més enllà del 2023. “No hi ha hagut cap debat que inclogués Madrid ni a qualsevol altre lloc del món” com a alternativa a Barcelona, ha afirmat.

“I tenen plans o estudis per a Barcelona en un futur? Voldrien quedar-s’hi després del 2023?”, ha preguntat una periodista. A això, Hoffman ha preguntat: “Quants de vosaltres voldríeu seguir a Barcelona?”. La majoria de la sala ha aixecat la mà. Entre rialles, Hoffman ha respost: “Miri, aquest és l’únic estudi que tinc”.

MWC20: Limitless Intelligent Connectivity

El Mobile d’enguany presenta diverses novetats. Sota el lema Limitless Intelligent Connectivity -de l’anglès, Connectivitat intel·ligent il·limitada-, la fira aposta per l’imminent 5G a les urbs i com a via per una nova manera de viure i relacionar-se. A més, enguany també guanya protagonisme la Intel·ligència Artificial (AI), l’anomenada Indústria X i l’eficiència i la sostenibilitat aplicada a la tecnologia.

Una de les novetats més importants és l’aliança amb el Sònar i el 4YFN, que es materialitzarà amb l’espai xside, que barrejarà la música del moment amb conferències i instal·lacions interactives d’art digital, debats, i fins i tot tastos gastronòmics. L’xside tindrà lloc al recinte de Montjuïc de 9 a les 23 hores.

En aquesta edició s’espera que més de 110.000 persones passin pel Mobile World Congress, una xifra similar a l’assolida l’any passat, quan es va superar el record d’assistència. L’organitzadora ha omplert els 240.000 metres quadrats dels recintes de la Fira de Gran Via i de Montjuïc amb 3.000 expositors i patrocinadors de 200 països i espera aplegar més de 8.000 consellers delegats.

Entre les empreses participants hi ha gegants tecnològics com Google, Microsoft, Samsung, Lenovo, Intel o Telefònica. A banda de grans companyies, el MWC reuneix delegacions de governs de més de 179 països. “El MWC 2020 serà històric”, ha assegurat Hoffman a l’inici de la presentació del congrés.

El MWC ha organitzat un programa amb 960 oradors, on només el 30% dels quals són dones. Hoffman ha admès que estan lluny de la paritat i més si es té en compte que només un de quatre assistents són dones. Alhora, ha assegurat que estan treballant “amb diligència” per “canviar” aquesta tendència.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-1-2020)

168 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: