S’ESVAEIXEN ELS DUBTES: EL MOBILE NO MARXA ENLLOC I AIXÒ INCLOU MADRID

“No ens movem enlloc, i aixĂČ inclou Madrid”. AixĂ­ ho ha assegurat John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l’organitzadora del Mobile World Congress (MWC), la gran fira tecnolĂČgica que se celebrarĂ  a Barcelona del 24 al 27 de febrer. Responent als dubtes sorgits sobre el futur del congrĂ©s desprĂ©s de les amenaces de la presidenta madrilenya, Isabel DĂ­az Ayuso, sobre emportar-se el MWC a Madrid, Hoffman ha asseverat que “aixĂČ no passarĂ ”.

Sense donar massa bombo a l’assumpte, Hoffman ha reafirmat el compromĂ­s del MWC amb Barcelona assegurant que “fins al 2023 tenim contracte amb la Fira i aquĂ­ ens quedem. Fins al 2023 i fins que convingui”. Amb el to irĂČnic i divertit que el caracteritza, Hoffman no ha esperat a les preguntes dels periodistes per parlar de la polĂšmica amb Madrid, i ha acabat la presentaciĂł de l’ediciĂł d’enguany dient: “Per acabar us volia parlar del futur del Mobile, perĂČ em comenten que ja s’ha dit. Ara es veu que ens movem a Madrid?”, ha preguntat entre rialles.

“No vull ofendre ningĂș, perĂČ de veritat que la premsa de vegades no sĂ© d’on traieu les coses. Per quĂš no em trucĂ veu? Us haguĂ©s dit clarament que no ens movem enlloc!”. Una afirmaciĂł tan contundent que deixa per terra totes les esperances de la capital espanyola. “Des del 2006 que som a Barcelona i estem molt contents”, ha explicat Hoffman, deixant la porta oberta a la capital catalana mĂ©s enllĂ  del 2023. “No hi ha hagut cap debat que incloguĂ©s Madrid ni a qualsevol altre lloc del mĂłn” com a alternativa a Barcelona, ha afirmat.

“I tenen plans o estudis per a Barcelona en un futur? Voldrien quedar-s’hi desprĂ©s del 2023?”, ha preguntat una periodista. A aixĂČ, Hoffman ha preguntat: “Quants de vosaltres voldrĂ­eu seguir a Barcelona?”. La majoria de la sala ha aixecat la mĂ . Entre rialles, Hoffman ha respost: “Miri, aquest Ă©s l’Ășnic estudi que tinc”.

MWC20: Limitless Intelligent Connectivity

El Mobile d’enguany presenta diverses novetats. Sota el lema Limitless Intelligent Connectivity -de l’anglĂšs, Connectivitat intel·ligent il·limitada-, la fira aposta per l’imminent 5G a les urbs i com a via per una nova manera de viure i relacionar-se. A mĂ©s, enguany tambĂ© guanya protagonisme la Intel·ligĂšncia Artificial (AI), l’anomenada IndĂșstria X i l’eficiĂšncia i la sostenibilitat aplicada a la tecnologia.

Una de les novetats mĂ©s importants Ă©s l’aliança amb el SĂČnar i el 4YFN, que es materialitzarĂ  amb l’espai xside, que barrejarĂ  la mĂșsica del moment amb conferĂšncies i instal·lacions interactives d’art digital, debats, i fins i tot tastos gastronĂČmics. L’xside tindrĂ  lloc al recinte de MontjuĂŻc de 9 a les 23 hores.

En aquesta ediciĂł s’espera que mĂ©s de 110.000 persones passin pel Mobile World Congress, una xifra similar a l’assolida l’any passat, quan es va superar el record d’assistĂšncia. L’organitzadora ha omplert els 240.000 metres quadrats dels recintes de la Fira de Gran Via i de MontjuĂŻc amb 3.000 expositors i patrocinadors de 200 paĂŻsos i espera aplegar mĂ©s de 8.000 consellers delegats.

Entre les empreses participants hi ha gegants tecnolĂČgics com Google, Microsoft, Samsung, Lenovo, Intel o TelefĂČnica. A banda de grans companyies, el MWC reuneix delegacions de governs de mĂ©s de 179 paĂŻsos. “El MWC 2020 serĂ  histĂČric”, ha assegurat Hoffman a l’inici de la presentaciĂł del congrĂ©s.

El MWC ha organitzat un programa amb 960 oradors, on nomĂ©s el 30% dels quals sĂłn dones. Hoffman ha admĂšs que estan lluny de la paritat i mĂ©s si es tĂ© en compte que nomĂ©s un de quatre assistents sĂłn dones. Alhora, ha assegurat que estan treballant “amb diligĂšncia” per “canviar” aquesta tendĂšncia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-1-2020)

207 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: