S’ESVAEIXEN ELS DUBTES: EL MOBILE NO MARXA ENLLOC I AIX√í INCLOU MADRID

“No ens movem enlloc, i aix√≤ inclou Madrid”. Aix√≠ ho ha assegurat John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l’organitzadora del Mobile World Congress (MWC), la gran fira tecnol√≤gica que se celebrar√† a Barcelona del 24 al 27 de febrer. Responent als dubtes sorgits sobre el futur del congr√©s despr√©s de les amenaces de la presidenta madrilenya, Isabel D√≠az Ayuso, sobre emportar-se el MWC a Madrid, Hoffman ha asseverat que “aix√≤ no passar√†”.

Sense donar massa bombo a l’assumpte, Hoffman ha reafirmat el comprom√≠s del MWC amb Barcelona assegurant que “fins al 2023 tenim contracte amb la Fira i aqu√≠ ens quedem. Fins al 2023 i fins que convingui”. Amb el to ir√≤nic i divertit que el caracteritza, Hoffman no ha esperat a les preguntes dels periodistes per parlar de la pol√®mica amb Madrid, i ha acabat la presentaci√≥ de l’edici√≥ d’enguany dient: “Per acabar us volia parlar del futur del Mobile, per√≤ em comenten que ja s’ha dit. Ara es veu que ens movem a Madrid?”, ha preguntat entre rialles.

“No vull ofendre ning√ļ, per√≤ de veritat que la premsa de vegades no s√© d’on traieu les coses. Per qu√® no em truc√†veu? Us hagu√©s dit clarament que no ens movem enlloc!”. Una afirmaci√≥ tan contundent que deixa per terra totes les esperances de la capital espanyola. “Des del 2006 que som a Barcelona i estem molt contents”, ha explicat Hoffman, deixant la porta oberta a la capital catalana m√©s enll√† del 2023. “No hi ha hagut cap debat que inclogu√©s Madrid ni a qualsevol altre lloc del m√≥n” com a alternativa a Barcelona, ha afirmat.

“I tenen plans o estudis per a Barcelona en un futur? Voldrien quedar-s’hi despr√©s del 2023?”, ha preguntat una periodista. A aix√≤, Hoffman ha preguntat: “Quants de vosaltres voldr√≠eu seguir a Barcelona?”. La majoria de la sala ha aixecat la m√†. Entre rialles, Hoffman ha respost: “Miri, aquest √©s l’√ļnic estudi que tinc”.

MWC20: Limitless Intelligent Connectivity

El Mobile d’enguany presenta diverses novetats. Sota el lema Limitless Intelligent Connectivity -de l’angl√®s, Connectivitat intel¬∑ligent il¬∑limitada-, la fira aposta per l’imminent 5G a les urbs i com a via per una nova manera de viure i relacionar-se. A m√©s, enguany tamb√© guanya protagonisme la Intel¬∑lig√®ncia Artificial (AI), l’anomenada Ind√ļstria X i l’efici√®ncia i la sostenibilitat aplicada a la tecnologia.

Una de les novetats m√©s importants √©s l’alian√ßa amb el S√≤nar i el 4YFN, que es materialitzar√† amb l’espai xside, que barrejar√† la m√ļsica del moment amb confer√®ncies i instal¬∑lacions interactives d’art digital, debats, i fins i tot tastos gastron√≤mics. L’xside tindr√† lloc al recinte de Montju√Įc de 9 a les 23 hores.

En aquesta edici√≥ s’espera que m√©s de 110.000 persones passin pel Mobile World Congress, una xifra similar a l’assolida l’any passat, quan es va superar el record d’assist√®ncia. L’organitzadora ha omplert els 240.000 metres quadrats dels recintes de la Fira de Gran Via i de Montju√Įc amb 3.000 expositors i patrocinadors de 200 pa√Įsos i espera aplegar m√©s de 8.000 consellers delegats.

Entre les empreses participants hi ha gegants tecnol√≤gics com Google, Microsoft, Samsung, Lenovo, Intel o Telef√≤nica. A banda de grans companyies, el MWC reuneix delegacions de governs de m√©s de 179 pa√Įsos. “El MWC 2020 ser√† hist√≤ric”, ha assegurat Hoffman a l’inici de la presentaci√≥ del congr√©s.

El MWC ha organitzat un programa amb 960 oradors, on nom√©s el 30% dels quals s√≥n dones. Hoffman ha adm√®s que estan lluny de la paritat i m√©s si es t√© en compte que nom√©s un de quatre assistents s√≥n dones. Alhora, ha assegurat que estan treballant “amb dilig√®ncia” per “canviar” aquesta tend√®ncia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-1-2020)

130 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: