‚ÄėEls actes de les autoritats espanyoles atempten contra els drets pol√≠tics dels eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Com√≠n i m√©s de dos milions de ciutadans europeus que van votar-los‚Äô, diu la carta. Asseguren que √©s una violaci√≥ inacceptable de les normes de l‚Äôeurocambra i dels tractats de la Uni√≥ Europea.

Critiquen que hi hagi una ‚Äėintenci√≥ clara‚Äô d‚Äôimpedir-los que exerceixin el c√†rrec amb tots els drets i llibertats i consideren que pretenen ‚Äėimpedir qualsevol debat al Parlament Europeu que pugui posar en q√ľesti√≥ el judici als dirigents socials i pol√≠tics catalans‚Äô.

La mesa del Parlament Europeu es reuneix aquesta tarda a Brussel·les i almenys cinc vice-presidents de la cambra esperen que el president de la institució, Antonio Tajani, expliqui a la trobada per què es va vetar l’entrada a Puigdemont i Comín com a eurodiputats electes a començament de mes.

Entre els signants hi ha eurodiputats de cinc grups parlamentaris: Socialistes i Demòcrates, Renaixença, Conservadors i Reformistes Europeus, Verds-ALE, GUE-NGL i Identitat i Democràcia. Per exemple, han signat eurodiputats d’Escòcia (Alyn Smith), Irlanda (Liadh Ní Riada), Finlàndia (Anneli Jäätteenmäki), Itàlia (Enrico Gasbarra, Barbara Spinelli) i França (Karima Delli, José Bové, Michèle Rivasi).

Entre els pol√≠tics dels Pa√Įsos Catalans i de l‚Äôestat espanyol que hi han donat suport hi ha¬†Ramon Tremosa¬†(JxCat),¬†Josep-Maria Terricabras,¬†Jordi Sol√©¬†i¬†Diana Riba¬†(ERC),¬†Ernest Urtasun,¬†Miguel Urb√°n¬†i¬†Mar√≠a Dolores S√°nchez Caldentey¬†(Podem),¬†Izaskun Bilbao¬†(PNB) i¬†Pernando Barrena¬†(EH-Bildu).