SI MADRID NO FOS LA CAPITAL D’ESPANYA JA ESTARIA TANCADA PEL COVID-19

Ho deia ahir la presidenta Ayuso: “nosaltres no tancarem Madrid. Si ho vol fer el Govern Espanyol, ells en seran els responsables.” Amb aquestes paraules confirmava la recomanaciĂł que els experts havien fet arribar als respectius governs: amb les dades a la mĂ , la Junta de la Comunitat de Madrid tindria sobre la taula el tancament global del territori, perĂČ decideix no fer-ho.

I el Gobierno, de moment, tampoc no s’atreveix a tancar Madrid, que Ă©s el que el govern ItĂ lia ha acabat de fer per tota la ItĂ lia. Comparem-ho. A ItĂ lia, amb 60,5 milions de persones, tĂ© mĂ©s de 12.000 malalts de coronavirus, el que dĂłna un 0,02%. La Comunitat de Madrid amb 6,5 milions en tĂ© mĂ©s de 1000, el que dĂłna un 0,015%. SĂłn dades del mateix rang.

Ahir mateix la vicepresidenta valenciana, MĂČnica Oltra, va demanar que es talli el corredor de l’AVE entre Madrid i ValĂšncia. Veurem com s’assumeix el drama, i veurem si el Govern espanyol tĂ© la valentia d’assumir el tancament de la comunitat segons recomanen els experts amb les dades actuals. Els centres hospitalaris de Madrid estan desbordats segons informacions d’aquest matĂ­, cosa que tambĂ© estĂ  passant a ItĂ lia.

I ahir al vespre milers de seguidors de l’AtlĂ©tico de Madrid van poder anar a Liverpool. Sincerament dubtem que si no haguessin estat seguidors d’un equip de la capital, els haurien deixat anar-hi.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-3-2020)

258 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: