SI MADRID NO FOS LA CAPITAL D’ESPANYA JA ESTARIA TANCADA PEL COVID-19

Ho deia ahir la presidenta Ayuso: “nosaltres no tancarem Madrid. Si ho vol fer el Govern Espanyol, ells en seran els responsables.” Amb aquestes paraules confirmava la recomanació que els experts havien fet arribar als respectius governs: amb les dades a la mà, la Junta de la Comunitat de Madrid tindria sobre la taula el tancament global del territori, però decideix no fer-ho.

I el Gobierno, de moment, tampoc no s’atreveix a tancar Madrid, que és el que el govern Itàlia ha acabat de fer per tota la Itàlia. Comparem-ho. A Itàlia, amb 60,5 milions de persones, té més de 12.000 malalts de coronavirus, el que dóna un 0,02%. La Comunitat de Madrid amb 6,5 milions en té més de 1000, el que dóna un 0,015%. Són dades del mateix rang.

Ahir mateix la vicepresidenta valenciana, Mònica Oltra, va demanar que es talli el corredor de l’AVE entre Madrid i València. Veurem com s’assumeix el drama, i veurem si el Govern espanyol té la valentia d’assumir el tancament de la comunitat segons recomanen els experts amb les dades actuals. Els centres hospitalaris de Madrid estan desbordats segons informacions d’aquest matí, cosa que també està passant a Itàlia.

I ahir al vespre milers de seguidors de l’Atlético de Madrid van poder anar a Liverpool. Sincerament dubtem que si no haguessin estat seguidors d’un equip de la capital, els haurien deixat anar-hi.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-3-2020)

347 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: