SI NO CONTINUEN LES PROTESTES NO HI HAURÀ INDEPENDÈNCIA

“Què pebrots està fent la classe política amb les protestes?”
Si els perdem, guanyarà Espanya i seguirem sent presos d’un Estat que ens considera colònia i que vol que siguem submisos.

( JOAN PUIG )

Fa només 40 dies que es va fer pública la sentència als presos polítics catalans i les protestes s’han reduït a la mínima expressió. A més, per agreujar la situació, les poques que segueixen vives són reprimides més fortament que mai per part de la policia d’un govern independentista. Tot plegat, genera moltes preguntes entre la gent que va fer possible que guanyéssim l’1-O.

Malgrat que al llibre ‘Tota la Veritat’ (per a mi, un títol massa pretensiós, ja que sembla que falta encara molt per explicar) es diu que el referèndum va ser possible per la classe política i segurament amb raó, oblidem que no es va acabar aturant per la voluntat i fermesa de la gent, que no va fer cap pas enrere. I tot, en una jornada de violència salvatge i gratuïta de la policia repressora espanyola.

Si l’1 d’octubre vam fer possible que els Mossos actuessin intel·ligentment, ara no s’està aconseguint. La repressió de l’Estat contra el cos policial està guanyant la partida, així com la contaminació de les forces repressores espanyoles i les amenaces contra els agents catalans. Però això no pot servir d’excusa al Govern: si no podem controlar la nostra policia és millor dir-ho o afrontar-ho. Si volen, que ens apliquin la llei de Seguretat Nacional i expropiïn els Mossos.

Però, tornant a les protestes i a la seva quasi desaparició, cal que els partits polítics, les entitats civils i el mateix Govern anomenat independentista parlin clar. Si cal guanyar temps per reforçar-nos que ho diguin, i si no que surtin a defensar els represaliats. La classe política i el Govern ha visitat els detinguts el 23-S falsament acusats de terrorisme? S’han preocupat dels detinguts injustament per les protestes? Es preocuparan dels centenars de persones que en els pròxims dies o setmanes seran imputats pels mateixos fets? Pensen fer alguna cosa pels ciutadans que han participat en les protestes i que han estat o estan en vies de ser expulsats pel racisme institucional espanyol? S’ha actuat contra la virreina Teresa Cunillera com a màxima responsable d’aquesta repressió? Ha estat cridada a Palau? Què està fent el Tsunami Democràtic? Vol reactivar les protestes o vol que s’aturin? Què pensen fer les entitats que fins ara han liderat mobilitzacions d’èxit com l’ANC i Òmnium?

Fixeu-vos partits polítics, Govern i entitats: la repressió comença a guanyar a les protestes. La bona gent que fa més de quaranta dies que protesta a la Meridiana cada dia està més sola… I, si feu crides a fer possible aquesta i altres mobilitzacions de manera sostinguda en el temps, rebaixar o fer desaparèixer les protestes és la mort política de l’independentisme. La història ho explica molt clarament.

Esperem que tot plegat només sigui una espera petita i calculada, perquè sense protestes no tindrem independència. Cal cuidar a la gent que es trenca la cara per defensar el dret a l’autodeterminació i la República Catalana. Si els perdem, guanyarà Espanya i seguirem sent presos d’un Estat que ens considera colònia i que vol que siguem submisos.
Informa:LAREPÚBLICA.CAT (25-11-2019)

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: