SIGNATURES PER PROVOCAR LA DIMISSIÓ DE JORDI SÁNCHEZ PER LES DECLARACIONS SOBRE l’1-O

Batussa a les files de JxCat. El malestar per les paraules del secretari general dels junters, en la seva carta de rèplica a Oriol Junqueras sobre el Primer d’Octubre, s’ha posat negre sobre blanc. Aquest divendres sectors crítics organitzats de la formació liderada per Carles Puigdemont han fet corre un document amb què recullen signatures per tal de fer dimitir Sànchez de la secretaria general o bé que es posi el seu càrrec a votació en un referèndum entre la militància.

La carta, amb un contingut força dur, ha començat a córrer entre els grups de Whatsapp i de Telegram dels associats. El text que es demana signar és per “expressar” el “descontent per les inadmissibles declaracions del secretari general del partit, en Jordi Sánchez”, que va dir que l’1-O només pretenia pressionar el govern espanyol per negociar, i no pas implementar la República. Així mateix, cada signant recorda que la seva militància és fruit de la voluntat de “treballar per tal de fer efectiu el mandat popular sorgit a les urnes el passat 1 d’octubre del 2017 i aquest és el pilar fonamental del projecte polític i transversal que defensem des de Junts per Catalunya”.

“Les declaracions del secretari general”, continua el comunicat, “dient que ell pensa que el referèndum no era per declarar la independència de Catalunya, són un insult de cara al poble que va exercir el seu dret a vot arriscant les seves vides, un insult per als exiliats, presos i represaliats (molts d’ells represaliats per demanar la seva pròpia llibertat entre d’altres) i una manca de respecte per als afiliats i afiliades a Junts per Catalunya”.

Amb aquest argument demanen la dimissió de Sànchez o bé que el seu càrrec sigui sotmès a escrutini de la militància. El comunicat que ha corregut com la pólvora entre els associats ja ha començat a recollir força signatures amb què es vol expressar el “malestar intern” del partit amb la gestió dels darrers mesos i el canvi de relat del partit.

De fet, aquest dijous El Món explicava que divuit ex secretaris nacionals de l’ANC es rebel·laven contra la lectura de l’1-O de Sànchez. En una carta, discrepaven de la carta de l’expresident de l’entitat, especialment per la frase “soc dels qui creuen que l’1 d’Octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència”. Els 18 signants asseguren que “el Primer d’Octubre de 2017 vam votar i vam guanyar de manera aclaparadora”. “Ara ens dieu que el referèndum no es va fer per proclamar la independència sinó per pressionar Espanya i aconseguir fer seure l’Estat al voltant d’una taula de negociació, cosa que ja sabem que no passarà mai”, es queixen.
Informa:ELMON.CAT (10-6-2021)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: