S’IL·LUMINEN 131 AGULLES DE MONTSERRAT PR LA INDEPENDÈNCIA I UNITAT

Cent trenta-una agulles de Montserrat s’han il·luminat aquest vespre per la independència i la unitat de l’independentisme, l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L’acció, batejada amb el nom ‘Llum i llibertat’, ha estat possible gràcies a mig miler d’escaladors. Les 131 llums representaven els 131 presidents que ha tingut la Generalitat.

El canal 324 ha emès imatges del moment de l’encesa de les primeres llums, dificultada per la boia present al massís.

Abans, s’ha fet un acte polític a la zona esportiva del Bruc, amb la participació del vice-president de l’ANC, Josep Cruanyes; el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; i el president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra ha reivindicat l’1-O com la ‘data fundacional del camí inaturable cap a la República Catalana’ i ha dit que el Primer d’Octubre ‘va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets’. Amb Montserrat mig tapada per la boira, Torra ha dit que ‘un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot’. ‘Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres’, ha afegit.

L’acte s’havia de fer la vigília de l’Onze de Setembre, però es va haver d’ajornar pel mal temps. Els organitzadors, Artistes de la República, l’ANC, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural, han optat per fer-lo coincidir amb la commemoració de l’aniversari del referèndum del Primer d’Octubre.

Informa:VILAWEB.CAT (30-9-2019)

987 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: