SIS MEMBRES DE LA JEC, EN CONTRA D’INHABILITAT TORRA: ” NO TENIM COMPETÈNCIES “

Els sis membres de la Junta Electoral Central que van votar en contra d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, argumenten la seva posició en considerar que l’òrgan electoral no té competències en aquest àmbit. Així figura al seu vot particular, fet públic aquest dimarts, després que la JEC aprovés dissabte inhabilitar el president per set vots contra sis.

Aquests membres defensen que s’hauria hagut de rebutjar el recurs presentat pel PP, Cs i Vox i declarar-se incompetents “sense entrar a examinar” la qüestió. “Cap dels títols competencials continguts en la LOREG és hàbil perquè l’Administració electoral (primer la JEP, després la JEC) entri al fons de les qüestions plantejades pels citats sol·licitants”, apunten.

Argumenten que les competències per aplicar les conseqüències de la sentència del TSJC contra Torra són del Parlament de Catalunya, i no de la JEC, que pot decidir sobre qüestions “alienes al procés electoral”. “No correspon a aquesta Junta procedir a l’enjudiciament de situacions d’incompatibilitat dels parlamentaris, ja que correspon a l’àmbit de competències de les corresponents cambres legislatives”, concreten.
Justament avui la JEC ha fet pública la inhabilitació de Torra amb un comunicat on s’explica tot.Com se sap,Torra va ser refermat com a president en una votació al Parlament dissabte passat.Torra ha recorregut al Suprem que té la darrera paraula.
Els juristes que signen el vot particular són ​Antonio V. Sempere Navarro, María Luz García Paredes, José Luis Seoane Spiegelberg, Inés Olaizola Nogales, Consuelo Ramón Chornet i Juan Montabes Pereira.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-2-2020)

219 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: