SIS MEMBRES DE LA JEC, EN CONTRA D’INHABILITAT TORRA: ” NO TENIM COMPETÈNCIES “

Els sis membres de la Junta Electoral Central que van votar en contra d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, argumenten la seva posiciĂł en considerar que l’òrgan electoral no tĂŠ competències en aquest Ă mbit. AixĂ­ figura al seu vot particular, fet pĂşblic aquest dimarts, desprĂŠs que la JEC aprovĂŠs dissabte inhabilitar el president per set vots contra sis.

Aquests membres defensen que s’hauria hagut de rebutjar el recurs presentat pel PP, Cs i Vox i declarar-se incompetents “sense entrar a examinar” la qĂźestiĂł. “Cap dels tĂ­tols competencials continguts en la LOREG ĂŠs hĂ bil perquè l’AdministraciĂł electoral (primer la JEP, desprĂŠs la JEC) entri al fons de les qĂźestions plantejades pels citats sol¡licitants”, apunten.

Argumenten que les competències per aplicar les conseqßències de la sentència del TSJC contra Torra sĂłn del Parlament de Catalunya, i no de la JEC, que pot decidir sobre qĂźestions “alienes al procĂŠs electoral”. “No correspon a aquesta Junta procedir a l’enjudiciament de situacions d’incompatibilitat dels parlamentaris, ja que correspon a l’Ă mbit de competències de les corresponents cambres legislatives”, concreten.
Justament avui la JEC ha fet pĂşblica la inhabilitaciĂł de Torra amb un comunicat on s’explica tot.Com se sap,Torra va ser refermat com a president en una votaciĂł al Parlament dissabte passat.Torra ha recorregut al Suprem que tĂŠ la darrera paraula.
Els juristes que signen el vot particular són ​Antonio V. Sempere Navarro, María Luz García Paredes, José Luis Seoane Spiegelberg, Inés Olaizola Nogales, Consuelo Ramón Chornet i Juan Montabes Pereira.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-2-2020)

151 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: