SIS PARTITS PARTITS PARTICIPARAN EN UN DEBAT PER LA PLATAFORMA SOBRE L’AUDIOVISUAL CATALÀ

Dimecres 10 de febrer, quatre dies abans que se celebrin les eleccions a Catalunya, representants de la CUP, En ComĂş Podem, ERC, JxCat, PDeCAT i PrimĂ ries Catalunya, explicaran quines propostes electorals tenen pel sector audiovisual catalĂ  en un debat organitzat per la Plataforma per la Llengua. L’esdeveniment, que serĂ  presentat per l’economista i periodista Pol Cruz-Corominas, es podrĂ  seguir en directe a partir de les 19h a travĂŠs del canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua.

L’ONG del catalĂ  organitza aquest debat en el marc del DecĂ leg de mesures pel sector audiovisual que va presentar el passat 21 de gener a la Filmoteca de Catalunya i que ha elaborat amb la col¡laboraciĂł de l’Acadèmia del Cinema CatalĂ  i el ClĂşster Audiovisual de Catalunya. La iniciativa, que ja ha aconseguit mĂŠs de 7.000 signatures, tambĂŠ compta amb el suport de molts professionals del mĂłn audiovisual i d’entitats del sector, com l’AssociaciĂł d’Actors i Directors Professionals, Catalunya Film Festivals, Guionistes Associats de Catalunya, PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i PROA (Productors Audiovisuals Federats).

L’estructura temĂ tica del debat girarĂ  al voltant de les propostes que planteja aquest decĂ leg. AixĂ­, durant aproximadament una hora i mitja, els candidats s’hauran de posicionar sobre temes punxeguts, com ara la insuficient inversiĂł pĂşblica que rep l’audiovisual en catalĂ , la baixa presència de continguts en catalĂ  a les plataformes digitals, la disminuciĂł dels continguts per a joves als mitjans de la CCMA o l’incompliment i l’estancament de la legislaciĂł que protegeix el sector i la llengua.

La Plataforma per la Llengua considera que l’audiovisual catalĂ  ha estat abandonat pels poders pĂşblics durant els Ăşltims deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol paĂ­s, a mĂŠs d’un instrument essencial de normalitzaciĂł lingßística i de cohesiĂł social, especialment entre la poblaciĂł jove. Amb l’objectiu de revertir aquesta situaciĂł, l’entitat ha posat en marxa la campanya MĂŠs Audiovisual en CatalĂ , que inclou el decĂ leg de mesures i que s’anirĂ  desplegant durant els pròxims mesos.
Informa:PLATAFORMALLENGUA (5-2-2021)

115 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: