SIS PARTITS PARTITS PARTICIPARAN EN UN DEBAT PER LA PLATAFORMA SOBRE L’AUDIOVISUAL CATAL√Ä

Dimecres 10 de febrer, quatre dies abans que se celebrin les eleccions a Catalunya, representants de la CUP, En Com√ļ Podem, ERC, JxCat, PDeCAT i Prim√†ries Catalunya, explicaran quines propostes electorals tenen pel sector audiovisual catal√† en un debat organitzat per la Plataforma per la Llengua. L’esdeveniment, que ser√† presentat per l’economista i periodista Pol Cruz-Corominas, es podr√† seguir en directe a partir de les 19h a trav√©s del canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua.

L’ONG del catal√† organitza aquest debat en el marc del Dec√†leg de mesures pel sector audiovisual que va presentar el passat 21 de gener a la Filmoteca de Catalunya i que ha elaborat amb la col¬∑laboraci√≥ de l’Acad√®mia del Cinema Catal√† i el Cl√ļster Audiovisual de Catalunya. La iniciativa, que ja ha aconseguit m√©s de 7.000 signatures, tamb√© compta amb el suport de molts professionals del m√≥n audiovisual i d’entitats del sector, com l’Associaci√≥ d’Actors i Directors Professionals, Catalunya Film Festivals, Guionistes Associats de Catalunya, PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i PROA (Productors Audiovisuals Federats).

L’estructura tem√†tica del debat girar√† al voltant de les propostes que planteja aquest dec√†leg. Aix√≠, durant aproximadament una hora i mitja, els candidats s’hauran de posicionar sobre temes punxeguts, com ara la insuficient inversi√≥ p√ļblica que rep l’audiovisual en catal√†, la baixa pres√®ncia de continguts en catal√† a les plataformes digitals, la disminuci√≥ dels continguts per a joves als mitjans de la CCMA o l’incompliment i l’estancament de la legislaci√≥ que protegeix el sector i la llengua.

La Plataforma per la Llengua considera que l’audiovisual catal√† ha estat abandonat pels poders p√ļblics durant els √ļltims deu anys tot i ser un sector estrat√®gic i essencial de qualsevol pa√≠s, a m√©s d’un instrument essencial de normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica i de cohesi√≥ social, especialment entre la poblaci√≥ jove. Amb l’objectiu de revertir aquesta situaci√≥, l’entitat ha posat en marxa la campanya M√©s Audiovisual en Catal√†, que inclou el dec√†leg de mesures i que s’anir√† desplegant durant els pr√≤xims mesos.
Informa:PLATAFORMALLENGUA (5-2-2021)

152 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: