SIS PARTITS PARTITS PARTICIPARAN EN UN DEBAT PER LA PLATAFORMA SOBRE L’AUDIOVISUAL CATALÀ

Dimecres 10 de febrer, quatre dies abans que se celebrin les eleccions a Catalunya, representants de la CUP, En Comú Podem, ERC, JxCat, PDeCAT i Primàries Catalunya, explicaran quines propostes electorals tenen pel sector audiovisual català en un debat organitzat per la Plataforma per la Llengua. L’esdeveniment, que serà presentat per l’economista i periodista Pol Cruz-Corominas, es podrà seguir en directe a partir de les 19h a través del canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua.

L’ONG del català organitza aquest debat en el marc del Decàleg de mesures pel sector audiovisual que va presentar el passat 21 de gener a la Filmoteca de Catalunya i que ha elaborat amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya. La iniciativa, que ja ha aconseguit més de 7.000 signatures, també compta amb el suport de molts professionals del món audiovisual i d’entitats del sector, com l’Associació d’Actors i Directors Professionals, Catalunya Film Festivals, Guionistes Associats de Catalunya, PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i PROA (Productors Audiovisuals Federats).

L’estructura temàtica del debat girarà al voltant de les propostes que planteja aquest decàleg. Així, durant aproximadament una hora i mitja, els candidats s’hauran de posicionar sobre temes punxeguts, com ara la insuficient inversió pública que rep l’audiovisual en català, la baixa presència de continguts en català a les plataformes digitals, la disminució dels continguts per a joves als mitjans de la CCMA o l’incompliment i l’estancament de la legislació que protegeix el sector i la llengua.

La Plataforma per la Llengua considera que l’audiovisual català ha estat abandonat pels poders públics durant els últims deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol país, a més d’un instrument essencial de normalització lingüística i de cohesió social, especialment entre la població jove. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, l’entitat ha posat en marxa la campanya Més Audiovisual en Català, que inclou el decàleg de mesures i que s’anirà desplegant durant els pròxims mesos.
Informa:PLATAFORMALLENGUA (5-2-2021)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: