SOCIETAT CIVIL CATALANA PREPARA EL DESEMBARCAMENT D’ESPANYOLS PER LA MANI DE DIUMENGE

Societat Civil Catalana està preparant autocars perquè unionistes provinents de Madrid, Saragossa i València vagin a la manifestació que celebrarà aquest diumenge a Barcelona. Aquests vehicles se sumen als que també duran manifestants des de Tarragona, Lleida i Girona fins a la capital catalana, segons han informat fonts de l’entitat. El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha presentat aquest dimarts públicament la manifestació, que espera que sigui “cívica i pacífica en defensa de la convivència i la democràcia a Catalunya”, i que ha convocat en resposta a les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

En un comunicat, l’entitat ha convidat “tots els constitucionalistes i demòcrates catalans i de la resta d’Espanya” a participar de la protesta, que ocuparà el passeig de Gràcia, en un moment polític que considera “molt greu”. Sánchez Costa ha demanat que no s’hi llueixin símbols partidistes i ha explicat que qualsevol actitud que busqui “alterar l’ordre públic o actuar fora de la llei no serà benvingut”. Per això, prepararan “més de 100 voluntaris” que garantiran l’ordre de la manifestació.

Després de diverses manifestacions contra la sentència de l’1-O, Societat Civil Catalana creu “més necessari que mai defensar l’estat de dret i la separació de poders”. “Catalunya no mereix un Govern que crida a la desobediència i a la confrontació”, ha afegit el líder de l’entitat, que ha aprofitat per demanar la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha acusat de fer “xantatge” al govern espanyol.

Vox proposa incloure els CDR en la llista de grups terroristes per no autoritzar-ne les manifestacions

D’altra banda, la portaveu dels ultradretans de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha proposat aquest dimarts incloure els CDR en la llista de grups terroristes per no autoritzar-ne les manifestacions; mentre que els grups d’esquerra creuen que el dret a expressar-se públicament és “inqüestionable”.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, ha demanat explicacions a la Delegació del Govern central de Madrid pels incidents de la manifestació proindependentista, ha dit que no permetran un “desistiment de funcions” del Govern d’Espanya i demana que “la seguretat s’extremi sempre respectant la llibertat de reunió”.

Sobre aquesta qüestió, Monasterio ha indicat que és difícil conèixer quan hi ha risc d’aldarulls però que la solució seria, a parer seu, incloure els CDR en el llistat de “grups terroristes” perquè “no tinguin dret a cap manifestació”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-10-2019)

337 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: