SOM-HI! L’ANC TORNA A TREURE EL NAS AL CARRER AQUEST DIUMENGE A BARCELONA PER UN GOVERN INDEPENDENTISTA ( RAMON SERRA)

( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

L’epid√®mia ha causat for√ßa estralls tamb√© dins del m√≥n independentista. Tothom ha rebut i el proc√©s sobiranista de forma especial. S√≠, perqu√® la nostra for√ßa √©s el poble que es mostra sobretot al carrer. No cal que fem un inventari de totes les grans manifestacions que hem fet al llarg dels √ļltims any i que han estat les m√©s concorregudes d’ Europa. Mai no s’han abaixat veles. Per√≤ la Covid 19 ho ha destarotat tot fins el punt que les manifestacions de l’ANC durant aquest temps han estat gaireb√© simb√≤liques, incloses les de l’11 de Setembre. Tot ha anat aigua avall.

Ara sembla que el panorama √©s una mica m√©s engrescador i, per tant, cal aprofitar qualsevol escletxa. I aix√≤ √©s el que ha fet l’ANC que ens convoca a una concentraci√≥ aquest diumenge al migdia a la pla√ßa de Catalunya de Barcelona per demanar que hi hagi un govern independentista que, al capdavall, √©s el desig majoritari dels catalans com s’ha demostrat a les eleccions el 14-F.

Aquesta concentraci√≥ arriba en el punt de la confitura. Si no hi ha pressi√≥ del carrer aleshores els pol√≠tics poden aixecar-nos la camisa. Tot pot anar a mal borr√†s i no anar pas com √ßa. Hi ha la temptaci√≥ de fer-nos beure a galet. Voler, per exemple, un govern de quatre partits no √©s ni el que han votat els catalans ni la soluci√≥ m√©s adient. No podem recular i tornar a √®poques passades on formar un govern per gent partid√†ria de l’autodeterminaci√≥ podia ser una bona pensada. Per√≤ avui ja no estem en aquesta pantalla. Avui hem de fer un pas m√©s: necessitem un govern n√≠tidament independentista.

Tot amb tot, em sembla que seria forassenyat pensar que en la legislatura que ara encetarem podrem proclamar la independ√®ncia. Com he dit manta vegades i amb reafirmo en la meva opini√≥ √©s el poble qui ha de tenir la darrera paraula. Un poble dirigit i organitzat per l’ ANC que sigui capa√ß de controlar els centres neur√†lgics del pa√≠s el temps que faci falta. Possiblement amb mig mili√≥ de persones em far√≠em prou. Per tant si algun pol√≠tic o alguns s’atreveixen a proclamar la independ√®ncia de forma clara i definitiva, amb tots els ets i uts, cal que tingui el suport popular al carrer. Una declaraci√≥ d’independ√®ncia nom√©s per part del Govern o del Parlament sense el suport del carrer seria una cosa a bots i empentes que r√†pidament seria avortada per Espanya. No volem pas que hi hagi una carnisseria ni m√©s presos ni m√©s exiliats.

Per√≤ un Govern de caire independentista ens hauria d’assegurar una confrontaci√≥ m√©s o menys oberta amb Espanya tot esperant el “momentum” per fer la passa final. Tot el que no sigui un Govern independentista cal considerar-ho com una tra√Įci√≥. I que no ens vinguin amb els roman√ßos d’eixamplar m√©s la base. Som gaireb√© el 52% i en un refer√®ndum seria m√©s que suficient.

Els perepunyetes de sempre ara no volen recon√®ixer el triomf independentista. Diuen que el guanyador ha estat l’abstenci√≥. Moltes bufes i pocs trons, perqu√® l’abstenci√≥ no governa enlloc .Cert que h i ha hagut una davallada en la participaci√≥ electoral, per√≤ els unionistes han perdut gaireb√© 900.000 vots per 620.000 dels independentistes. La pand√®mia i el malestar global a tot arreu del m√≥n ens han tocat tamb√© de ple a nosaltres. I qu√® ? Les urnes s√≥n per a tothom i es governa amb els vots assolits i no amb la gent que es queda a casa, oi?

Em fa gr√†cia que els unionistes diuen que el Govern no representa a tots els catalans. I jo em pregunto, √©s que S√°nchez representa a tots els espanyols? D’acord amb el cens electoral amb penes i treballs pot arribar en vots a una quarta part del cens. Aleshores S√°nchez s√≠ representa tot Espanya i el Govern no a tot Catalunya. T√© nassos la cosa !
En definitiva ja seria hora de treure’s la mentalitat colonial del damunt i aprofitar la nostra granera de vots per comen√ßar a greixar la maquin√†ria independentista. Com diu l’escriptor i analista pol√≠tic Jordi V√°zquez, autor del llibre ” Kurdistan. El Poble del sol. Una hist√≤ria pol√≠tica “cal un Govern que en cap cas visqui de la independ√®ncia sin√≥ per a la independ√®ncia”. Justa la fusta. Un joc de paraules que ho diuen tot.

Arriba l’hora de governar per al pa√≠s i no de conservar cadires i viure de la pol√≠tica. Ara mateix si m√©s no els resultats de les eleccions s√≥n clars i si alguns potinegen amb altres opcions que no sigui la independ√®ncia quedaran assenyalats.
Per tot plegat, em sembla oportuna i necess√†ria la convocat√≤ria de l’ANC aquest diumenge a les 12 a la pla√ßa de Catalunya de Barcelona per demanar precisament aix√≤: govern independentista. Celebro que l’ANC torni a agafar la batuta del carrer i m√©s que ho haur√† de fer. Per√≤ cal anar a pams. Diumenge , primer acte de la represa: toca la concentraci√≥ de Barcelona. All√† hi serem. Som-hi !
(26-2-2021)

291 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: