SOMALILÀNDIA I TAIWAN ESTABLEIXEN RELACIONS.I CATALUNYA ?

Somalilàndia ha obert aquesta setmana una oficina representativa a Taiwan, després que el país asiàtic hagués fet el mateix amb l’africà el mes passat. Les dues obertures tenen lloc en el marc d’un acostament dels dos països, que han anunciat la intenció de cooperar en àmbits com l’educatiu, el sanitari o l’econòmic.

Les oficines compliran a grans trets les funcions que fan les ambaixades, però no poden rebre aquest nom perquè els dos països no es reconeixen entre ells.

De fet, Somalilàndia no és reconegut com a país independent per cap estat del món, malgrat que actua com a tal des de fa 30 anys.

Taiwan té actualment el reconeixement oficial d’una quinzena d’estats, però no com a país independent, sinó com a govern legítim del conjunt de la Xina. D’aquests, el més poblat és Guatemala.

Addicionalment, uns altres 50 països —molts, europeus— mantenen relacions amb l’illa del tipus que Somalilàndia ha iniciat ara.

Pequín pressiona des de fa anys els països que reconeixen Taiwan perquè trenquin vincles amb Taipei i estableixi relacions oficials amb la Xina continental. El Salvador, la República Dominicana, les Illes Salomó i Kiribati són els darrers estats que han trencat amb Taipei.

Alguns analistes opinen que l’interès de Taiwan a establir relacions amb Somalilàndia es deu a la cerca d’una victòria diplomàtica, després d’aquests revessos.
Informa:RACOCATALÀ.CAT (14-9-2020)
N.de la R.
Sempre he cregut que Taiwan seria la nostra porta d’entrada a l’Àsia.No podem esperar res de l’imperialista i genocida Xina.Taiwan és el país d’Àsia més avançat en tots els aspectes,fins i tot en els drets humans.Si ara mateix com és lògic és impossible establir relacions diplomàtiqyues perquè no som un Estat convindria si més no obrir-hi una “ambaixada” de les nostres, una ambaixada comercial.

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: