” SOMOS 47 MILLONES DE SOLDADOS “

‚Äú¬°S√≠, se√Īor! ¬°Sus√≥rdenes!‚ÄĚ
( XEVI XIRGO – XXIRGO@ELPUNTAVUI.CAT )
“Ho saben, que al coro­na­vi­rus se’l com­bat amb mesu­res i no pas amb pro­cla­mes patriòtiques?
Es veu que ara som sol¬≠dats. A les rodes de premsa del govern espa¬≠nyol per infor¬≠mar-nos de com ho fan de b√©, ja fa dies que hi ha el cap de l‚Äôestat major de Defensa, Miquel √Āngel Villa¬≠roya, que √©s aquest senyor que ens obse¬≠quia amb fra¬≠ses c√®lebres, algu¬≠nes de les quals em recor¬≠den les de les pel¬∑l√≠cules de dis¬≠sabte a la tarda quan jo era petit. ‚ÄúSomos 47 millo¬≠nes de espa√Īoles, somos 47 millo¬≠nes de sol¬≠da¬≠dos‚ÄĚ, va dir l‚Äôaltre dia. Vaig estar a punt de posar-me dret: ‚Äú¬°S√≠, se√Īor! ¬°Sus√≥rde¬≠nes, se√Īor!‚ÄĚ Es veu, o aix√≠ ens ho volen fer veure, que si som com sol¬≠dats el coro¬≠na¬≠vi¬≠rus des¬≠a¬≠pa¬≠rei¬≠xer√†. ‚ÄúEn la guerra no exis¬≠ten fines de semana, todos los d√≠as son lunes‚ÄĚ, va dei¬≠xar anar dis¬≠sabte pas¬≠sat. ‚Äú¬°S√≠, se√Īor! ¬°Sus√≥rde¬≠nes, se√Īor!‚ÄĚ

La minis¬≠tra de Defensa va recor¬≠dar ahir a Torra ‚Äďi a la resta de pre¬≠si¬≠dents auton√≤mics que se‚Äôls des¬≠con¬≠tro¬≠len‚Äď que ‚Äúl‚Äôauto¬≠ri¬≠tat √ļnica en la lluita con¬≠tra el coro¬≠na¬≠vi¬≠rus √©s el govern espa¬≠nyol‚ÄĚ. Ja ho veiem. A Madrid tiren pel dret i noli¬≠e¬≠gen avi¬≠ons per anar a bus¬≠car mas¬≠ca¬≠re¬≠tes, a M√ļrcia Fer¬≠nando L√≥pez decreta ell el con¬≠fi¬≠na¬≠ment abso¬≠lut, i els pre¬≠si¬≠dents d‚ÄôAnda¬≠lu¬≠sia i Cas¬≠te¬≠lla-la Manxa tamb√© se‚Äôls des¬≠con¬≠tro¬≠len. On √©s, aquesta auto¬≠ri¬≠tat? En un dis¬≠curs de tres quarts d‚Äôhora de Pedro S√°nchez que no diu res? En les pro¬≠cla¬≠mes patri√≤tiques i les cri¬≠des a la uni¬≠dad que fan cada dos per tres? En el llen¬≠guatge mili¬≠tar? En el des¬≠ple¬≠ga¬≠ment de l‚Äôex√®rcit?

√Čs, per¬≠do¬≠nin-me que ho expressi aix√≠, un gui¬≠ri¬≠gall. I ahir el mili¬≠tar aquest expli¬≠cant-nos que ‚ÄúEl rey es el pri¬≠mer sol¬≠dado de Espa√Īa‚ÄĚ perqu√® ha posat la seva gu√†rdia reial a dis¬≠po¬≠sici√≥ de la lluita con¬≠tra el virus. La pre¬≠gunta √©s per qu√® no hi estava fins ara. Ho saben, que la Guar¬≠dia Real la com¬≠po¬≠nen 1.500 efec¬≠tius per ‚Äúren¬≠dir hono¬≠res y dar escolta‚ÄĚ als mem¬≠bres de la fam√≠lia reial i als caps d‚ÄôEstat que ens visi¬≠ten? S√≠, 1.500!! Pot¬≠ser la pre¬≠gunta, ara que s√© que s√≥n 1.500, √©s si cal, la gu√†rdia reial. ‚Äú¬°Gra¬≠cias, Majes¬≠tad! ¬°Qu√© ama¬≠ble de prest√°rnosla! ¬°Sus√≥rde¬≠nes!‚ÄĚ Ho saben, tots ple¬≠gats, que al coro¬≠na¬≠vi¬≠rus se‚Äôl com¬≠bat amb mesu¬≠res i no pas amb pro¬≠cla¬≠mes patri√≤tiques? Ho sap, S√°nchez, que una com¬≠pa¬≠rei¬≠xen√ßa plena d‚Äôestad√≠sti¬≠ques no el con¬≠ver¬≠teix pas en un esta¬≠dista? Doncs vinga. ‚Äú¬°A sus pues¬≠tos!‚ÄĚ.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (24-3-2020)

366 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: